Българският червен кръст заедно с другите национални дружества на Червения

...
Българският червен кръст заедно с другите национални дружества на Червения
Коментари Харесай

БЧК и други организации отбелязват Световния ден на първата помощ

Българският червен кръст дружно с другите национални сдружения на Червения кръст и Червения полумесец означават Световния ден на първата помощ.

Мотото тази година е ориентирано към децата и учебното заведение и гласи „ Бъдете герои по първа помощ  в учебно заведение и във вашата общественост “.

Според заместник-генералния шеф на БЧК доктор Надежда Тодоровска построяването на умения да се оказва първа долекарска помощ би избавило доста човешки животи.

„ 11 септември, това е преди началото на образователната година, несъмнено какъв брой е значимо още един път всички да чуят за методите за оказване на първа долекарска помощ, по какъв начин може да се избегне пострадване. Също по този начин тематиката за Covid е доста значима, тъй като ние непрекъснато повтаряме какъв брой са обикновени на пръв взор това да си измият ръцете, да се поставят маски, да се пази отдалеченост, само че в действителност обикновени на пръв взор дейности могат да запазят човешкия живот и здраве точно в една Covid пандемия “, сподели доктор Надежда Тодоровска.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР