Българският Червен кръст предостави 300 броя хигиенни пакети и здравно-образователни

...
Българският Червен кръст предостави 300 броя хигиенни пакети и здравно-образователни
Коментари Харесай

300 броя хигиенни пакети предостави Българският Червен кръст на уязвимите общности в град Монтана

Българският Червен кръст даде 300 броя хигиенични пакети и здравно-образователни материали на жителите от квартал Кошарник, в гр. Монтана, в който през последните седмици е регистриран епидемиологичен гърмеж на хепатит А.

На място към този момент са подхванати профилактични и противоепидемични ограничения за ограничение разпространяването на болестта измежду уязвимите общности в ромската махала. Всеки един от предоставените хигиенични пакети е самостоятелен и включва дезинфектант за ръце, сапун, прахуляк за пране, шампоан, мокри кърпички, защитни маски за лице за многократна приложимост и други

От началото на годината Българският Червен кръст е дал повече от 47 000 броя хигиенични пакети на многодетни фамилии и хора в неравностойно състояние, за ограничение разпространяването на COVID-19 и други болести. В партньорство с Националната мрежа на здравните посредници в България са извършени над 2 370 просветителни сесии по разнообразни тематики, в това число изгодата от имунизациите и имунизацията, предварителна защита на ХИВ, туберкулоза и съблюдаване на добра хигиена.

Повишаването на здравната просвета и целенасочената работа на Българския Червен кръст и на здравните посредници, с представители на уязвимите общности по места, е част от дейностите, които организацията реализира в границите на самодейността „ Ти решаваш “. Тя се осъществя по комплексната стратегия „ Дейности в отговор на COVID-19 в България “, финансирана от Американската организация за интернационално развиване (USAID) посредством Глобалния зов на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Дейностите, които се осъществят по линия на самодейността „ Ти решаваш “, имат за цел да лимитират разпространяването на COVID-19 в страната и да се даде опция на всеки жител да се осведоми за изгодите от имунизациите и имунизацията. В рамките на програмата ще бъдат непосредствено подкрепени с хигиенични, просветителни материали и съвещания над 55 000 индивида и ще бъде предоставяна достоверна информация, за повишение на имунизационното покритие у нас.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР