Българският боксьор Кубрат Пулев беше повишен в ранг лейтенант от

...
Българският боксьор Кубрат Пулев беше повишен в ранг лейтенант от
Коментари Харесай

Повишиха Кубрат Пулев в лейтенант от резерва

Българският боксьор Кубрат Пулев беше нараснал в сан лейтенант от запаса на Въоръжените сили на Република България по време на гала в зала “Тържествена ” на Министерство на защитата. Пагоните на Пулев връчи министърът на защитата Красимир Каракачанов.

 © БГНЕС
Каракачанов и спортният министър Красен Кралев наградиха най-изявените спортисти на Министерството на защитата за 2019 година. Кралев връчи премиите на трите най-хубави военни клуба. Победителят беше избран на база комплексното класиране от трите Държавни военни шампионати на Националната военна спортна федерация.

Наградата за най-хубав състезателен клуб взе Военен академични състезателен клуб “Васил Левски ” - гр. Велико Търново. Втори се подредиха представителите на Военноморски състезателен клуб “Варна ”, а призовата тройка добави Военен състезателен клуб “Стрямци-61 ” - гр. Карлово.

Каракачанов награди спечелилия в категория “Най-добър състезател на Министерството на защитата ”. На първо място беше класиран лекоатлетът майор Илия Куцаров от военно формирование 22800-София.
“За мен е чест за поредна година да бъда част от тази гала. Спортът постоянно е бил съществена част от подготовката на българската войска. Благодаря за прелестното съдействие, което имаме с Министерството на защитата. Работим чудесно както с Центъра за първокласен спорт, по този начин и с Националната военна спортна федерация и им благодаря за прелестните резултати, които постигнахте през тази година. Какво е равнището на българския боен спорт ясно може да се види от резултата на майор Илия Куцаров, който е най-хубавият български маратонец и то не за първа година. Той е по-добър от всички останали спортисти, които се занимават професионално единствено с атлетика. Пожелавам Ви да бъдете здрави, да нямате контузии, да реализирате капацитета си ”, съобщи Кралев при обръщението си към военните спортисти.
Награда за златния си орден в кат. до 81 кг в шампионата по джудо на Седмите международни военни игри, които се организираха в китайския град Ухан, получи Ивайло Иванов.
 © БГНЕС  © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР