Българският боец Димитър Пенчев завоюва Европейския пояс на WAKO Pro

...
Българският боец Димитър Пенчев завоюва Европейския пояс на WAKO Pro
Коментари Харесай

Димитър Пенчев е европейски шампион по кикбокс за професионалисти

Българският войник Димитър Пенчев завоюва Европейския пояс на WAKO Pro в категория до 66,800 кг.

Това се случи на галавечер в испанския град Памплона, проведена от единствената приета кикбокс организация от IOC (международния олимпийски комитет) и от GAISF (Глобална асоциация на интернационалните спортни федерации) WAKO, посредством нейното професионално направление WAKO PRO.

Поканата бе непосредствено отправена от Президента на сръбската федерация по кикбокс Сърджан Бугарчич, който е и механически шеф на WAKO PRO към Председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.

Противник на нашия първенец бе испанеца Андони Иглесиас, който е някогашен Европейски първенец в по-леката категория 64,500кг. и сега нападна категорията на Пенчев до 66,800кг.

В ъгъла на нашия играч като секундант бе неговият татко Камен Пенчев, който е основен треньор на Семеен кодекс " Скорпион " гр. Плевен и някогашен Световен първенец по кикбокс в жанр лоу кик.

Мачът стартира много равностойно като и двамата състезатели си размениха по няколко точни удара. Във втория и в четвъртия рунд Митко направи нокдаун на съперника си и обърна мача в своя изгода. До края на срещата той определяше темпото на дуела и не позволи никакви неточности.

Напълно засллужено след последния гонг със съдийско решение неговата ръка бе вдигната за победител.

Председателят на родната федерация също не скри своята наслада на връх рождения си ден. Ето какво съобщи:

" Много съм благополучен, че тъкмо в този миг Митко подари на цяла България тази страхотна и заслужена победа. Той го заслужава откакто незаслужено бе отсечен на Световното състезание в Сараево. Момчето е същински гений и неоспорим любимец в тази категория и жанр. Познавам него и целият екип от Семеен кодекс " Скорпион " гр. Плевен, които през годините са се утвърдили като една от най-коравите школи по кикбокс. Специфичният им жанр на игра се познава и е тяхна запазена марка по целия свят. Поздравявам и неговия персонален треньор и татко - Световният първенец по кикбокс Камен Пенчев ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР