Българският биатлонист Владимир Илиев записа най-доброто си представяне в преследване

...
Българският биатлонист Владимир Илиев записа най-доброто си представяне в преследване
Коментари Харесай

Владимир Илиев финишира 29-и в преследването в Руполдинг

Българският биатлонист Владимир Илиев записа най-хубавото си показване в гонене от началото на сезона в Световната купа, откакто се подреди 29-и по време на конкуренцията на 12.5 км в Руполдинг, Германия.

Опитният играч потегли по трасето едвам 47-и, само че в границите на днешния ден показва доста мощна пукотевица, като повали 19 от 20-те цели, което в последна сметка му разреши да прогресира с близо 20 места в подреждането.

В последна сметка Илиев финишира 29-и на закъснение от 1:54.9 минути по отношение на спечелилия Йоханес Дале от Норвегия, който в борба по последната обиколка изпревари своите сънародници Ветле Шястад Кристиансен и Йоханес Тингнес Бьо.

След днешния старт Бьо остава водач в подреждането за Световната купа с 671 точки, следван от брат му Тарей Бьо с 593. Владимир Илиев е 56-и в подреждането с 26 пункта.



В дамското гонене на 10 км България имаше две представителки в лицето на Валентина Димитрова и Лора Христова, които приключиха надлежно 41-а и 58-а.

Димитрова позволи единствено една неправилност при стрелбите си и пресече финала на закъснение от 3:20.5 минути от първото място, до момента в който с три пропуща Христова остана на повече от 6 минути от победителката.

На най-високото място на почетната стълбичка пък през днешния ден се качи италианката Лиза Витоци, за която това бе втора победа в Световната купа през тази акция. В борбата за върха в Руполдинг тя изпревари със единствено 0.7 секунди Ингрид Ландмарк Тандреволд, а трета остана Юне Арнеклейв.

В класирането за Световната купа отпред излезе Ингрид Тандреволд с 666 точки, изпреварвайки французойката Жюстин Бреза-Буше, която има 657 точки. От българките Валентина Димитрова е 50-а с 54 точки, a Лора Христова е 73-а с 8.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР