Българският баскетболен шампион Балкан надигра португалския Спортинг Лисабон с 81:70

...
Българският баскетболен шампион Балкан надигра португалския Спортинг Лисабон с 81:70
Коментари Харесай

Балкан се справи със Спортинг Лисабон в Ботевград

Българският баскетболен първенец Балкан надигра португалския Спортинг Лисабон с 81:70 (20:22, 31:11, 12:21, 18:16) като хазаин в „ Арена Ботевград “ в дуел от третия кръг в група „ А “ на шампионата за Купата на ФИБА Европа при мъжете.

Победата бе втора за Балкан от двата изиграни мача на състава досега, защото срещата от първия кръг с израелския Бней Херцлия не се състоя и по този начин българският отбор оглави краткотрайното класиране в групата. Спортинг позволи първо проваляне също от два дуела.

Ключова за триумфа на ботевградчани бе страхотната втора част. Домакините изоставаха след първата четвърт с 20:22, само че изиграха отлични втори 10 минути, в които натрупаха солидните 18 точки преднина на почивката – 51:33. Това бе и най-голямата разлика в интерес на Балкан в дуела.

Последва по-добра трета част за гостите от Лисабон, които понижиха изоставането си до 9 точки – 54:63 преди последния интервал. До края баскетболистите на Балкан обаче удържаха водачеството си и не разрешиха на Спортинг да стигне до късмет за поврат.

Карл-Йохан Липс изигра доста добър мач за домакините и приключи като най-резултатен с „ дабъл-дабъл “ от 23 точки и 14 битки. Трима състезатели на Балкан означиха по 13 точки – Мартин Сотиров, Майки Диксън и Девин Харис, като последният добави 7 битки и 11 асистенции. Димитър Димитров се включи с 11 точки.

Едуард Екиор осъществя 24 точки и 8 битки за Спортинг Лисабон.

Домакините направиха повече неточности (21-9), само че завоюваха битката под коша (50-37) и бяха по-ефективни при стрелбата от игра (44.26%-36.62%).

За ботевградчани следва домакинство против Спартак Плевен на 4 ноември в Националната баскетболна лига.

По стратегия в шампионата за Купата на ФИБА Европа Балкан трябваше да гостува на Бней Херцлия на 8 ноември, само че в този момент чака унгарския Алба Фехервар в България на 15 ноември, защото израелските клубове, в това число Бней Херцлия, неотдавна оповестиха желанието да се отдръпват от Купата на ФИБА Европа, откакто в началото европейската централа отсрочи срещите им и даде опция да домакинстват на безпристрастен терен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР