Българския волейболен шампион Марица (Пловдив) започва днес участието си в

...
Българския волейболен шампион Марица (Пловдив) започва днес участието си в
Коментари Харесай

Марица започва днес участието си в групите на Шампионската лига

Българския волейболен първенец Марица (Пловдив) стартира през днешния ден присъединяване си в групите на Шампионската лига. Маричанки гостуват на първенеца на Полша Група Азоти Хемик (Полице), а дуелът е през днешния ден от 21:30 часа в зала “Нето Арена ” в Шчечин.

Маричанки попаднаха в Група Е на Шампионската лига, а в нея с изключение на Хемик (Полице) са още турският гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) и румънския КСМ Търговище (Търговище). Именно двата тима ще открият мачовете в групата в конфликт в Истанбул от 18:00 часа.

Преди дуела с полякините маричанки победиха с 3:0 гейма като посетител Левски (София). Хемик също победи, само че като хазаин Белско-Бяла (Белско-Бяла) с 3:1 гейма.

В класирането в шампионата Марица е водач с цялостен актив от точки и без изгубен гейм след 7 изиграни срещи, а Хемик е трети с 14 точки след 6 изиграни мача.
 Борислав Крачанов: Надявам се тази година да сме приятната изненада в Шампионската лига Борислав Крачанов: Надявам се тази година да сме приятната изненада в Шампионската лига
“Жълто-сините ” вземат участие в Шампионска лига, откакто завоюваха за 8-и следващ път шампионската купа в България, а Хемик също стана първенец за общо трети следващ път в полския волейболен хайлайф.

Двата тима се срещнаха и през сезон 2017-2018 в дебютното присъединяване на Марица в групите на Шампионската лига. Тогава маричанки изгубиха първия мач в Полша с 0:3, а в Пловдив маричанки бяха доста покрай първи триумф тогава в груповата фаза и изгубиха с 2:3 гейма.
 Марица загря за Шампионската лига с победа над Левски в София Марица загря за Шампионската лига с победа над Левски в София
Срещу полски тим Марица ще изиграе за трети пъти – на два пъти против Хемик и един път срещу ЛКС Комерскон (Лодз).
 Вики Григорова за бъдещето на националния тим на България Вики Григорова за бъдещето на националния тим на България
За втори следващ сезон треньорът на Марица Борислав Крачанов е най-младият треньор в Шампионска лига.

Това ще бъдe мач № 53 за Марица в европейските клубни шампионати.

Двубоят ще бъде излъчен онлайн по Max Sport 1, както и онлайн по EuroVolleyTV.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР