Българските Военноморски сили започнаха цикъла от празнични прояви, посветени на

...
Българските Военноморски сили започнаха цикъла от празнични прояви, посветени на
Коментари Харесай

Честванията за 144 години на Военноморските сили започнаха в Русе и Варна

Българските Военноморски сили започнаха цикъла от празнични прояви, отдадени на 144 години от основаването им. По традиция тържествата започват редом във Варна и Русе. Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, дружно с регионалния шеф на Русенска област Данаил Ковачев и кмета на дунавския град Пенчо Милков, сервира цветя на паметната плоча на първия командващ на Дунавската флотилия на Флотската кула в града.



На 7 август на „ Паметника на моряка ” се организира боен обред по поднасяне на венци и цветя. С едноминутно безмълвие беше почетена паметта на военните моряци, отдали живота си за отечеството.



През това време във Военноморска база Варна беше открита Спартакиадата по морски спортове. В нея вземат присъединяване събирателен тим на Военноморски сили, три тима от военните формирования на Флотилия бойни и спомагателни кораби, тим на Военноморска база Варна, по един мъжки и женски тим от ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров ” и тим от състезателен клуб „ Атом ” от АЕЦ „ Козлодуй ”.



Състезанията по дисциплините ветроходство, гребане, изтегляне на въже и мятане на хвъргало ще се проведат в интервала от 7 до 10 август в акваторията на Варненския залив и във Военноморска база Варна, оповестиха от Военноморски сили на страницата си във Facebook.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР