Българските власти не могат да отключат или разкодират телефона на

...
Българските власти не могат да отключат или разкодират телефона на
Коментари Харесай

ФБР ще се опита да отключи телефона на Алексей Петров

Българските управляващи не могат да отключат или разкодират телефона на починалия Алексей Петров. Затова ще бъде поискана помощ от ФБР, съобщи градският прокурор на София Илияна Кирилова, написа

Още от октомври проверяващите у нас знаят, че не могат да се оправят с тази задача. Устройството е значимо, тъй като се чака от него да се извлече повече информация за последните дейности на тогавашния консултант в ДАНС.

" Започнахме, естествено да търсим такива движимости лица, които могат да ни оказват помощ. България не разполага с такава техника, която да може да отваря сходен телефон, който няма да го загатна какъв е. Потърсихме помощ от ФБР, самите те потвърдиха, че телефон с изключена батерия, за който ние говорихме, мъчно може да бъде разкодиран, само че по всяка възможност службите ще ни оказват помощ, защото разполагат с тази техника и ще имаме информация от телефона ", сподели Кирилова.

Петров бе убит с два патрона по време на разходка на Витоша през август. Оттогава полицията и прокуратурата настояват, че се работи по всевъзможни версии. Преди няколко седмици основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев съобщи, че към този момент следствието няма необикновен прогрес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР