Българските туристи, блокирани на гръцкия остров Самотраки, могат да получат

...
Българските туристи, блокирани на гръцкия остров Самотраки, могат да получат
Коментари Харесай

Осигуриха безплатна храна и нощувка на 1500 туристи на остров Самотраки

Българските туристи, блокирани на гръцкия остров Самотраки, могат да получат безвъзмездна храна един път на ден в няколко заведения наоколо до пристанището Камариотиса, както и безвъзмездна нощувка.
Облекченията са обезпечени от гръцките локални управляващи поради казуса с фериботните връзки и важат за всички туристи против даване на документ за идентичност.
В момента на Самотраки има към 1500 туристи, най-вече от Румъния, както и от България, Сърбия, Франция, Англия и Италия.
От Външно министерство осведомят, че безвъзмездна храна веднъж дневно се дава в следните заведения до пристанището: Таверна " The Harbour " Haran Bros; Таверна " Synantisi " ; Таверна " Sta Karvouna " (Stergios Lazarou); Пицария " Phournélo " ; Ресторант " Kumata " (68002, Katsampas – Paleopolis Samothrace).
Туристите ще могат да бъдат настанявани гратис за една нощ в постройката на Гимназията на острова - Geniko Likio Samothrakis (Eparxiaki odos kamariotisas -Xoras). Безплатен престой за туристите на острова е обезпечен и в къмпинга до пристанището в Камариотиса.
Гръцкото министерство на корабоплаването взе решение фериботът “Андрос Джет ” (с потенциал за 600 пасажери и 75 автомобила) да стартира курсове от Самотраки до Александруполис и назад на 14 август, сряда. При подобаващи метеорологични условия ще бъде пуснат и втори по-малък транспортен съд, които ще транспортира пасажерите.
Българското генерално консулство в Солун е в непрекъснат контакт с гръцките управляващи, следи обстановката и е готово да окаже подпомагане при нужда. При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към екипите на локалните управляващи на пристанището или да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР