Българските производители на храни са изключително конкурентноспособни и тяхното производство

...
Българските производители на храни са изключително конкурентноспособни и тяхното производство
Коментари Харесай

Родните производители уверяват, че могат да изхранят страната

Българските производители на храни са извънредно конкурентноспособни и тяхното произвеждане задоволява напълно вътрешното ползване. Самите те имат запаси до 2 години, даже да няма нова годишна продукция, да задоволят потребностите на българското население .

В това увери земеделският министър Десислава Танева в Министерския съвет - дружно с представители на хранителната промишленост в България и на всички предприятия в страната, които създават храна.
 Гласувано: Извънредно състояние поради ковид
Гласувано: Извънредно състояние поради ковид

С 201 гласа " за " депутатите одобриха предлагането на Министерски съвет

" Няма никакво съображение за каквото и да е терзание в тази посока. Аз се веселя, че без значение от компликациите и всичко, което се случва в годините след 2007 година нашата хранителна промишленост пораства и като принос, който дава в растежа на нашата стопанска система ", акцентира земеделският министър.

Танева заключи, че наличността сега е 1 700 000 тона пшеница и тя може за вътрешно ползване да ни задоволи за повече от 1 година . Над 2 млн. тона е наличността на царевицата за вътрешни потребности и с нея можем да издържи до 2 години. От слънчогледа също имаме задоволително количество от самите преработватели, а и неизтъргуван слънчоглед, до края на годината.

Марияна Кукушева , ръководител на Националния браншови съюз на хлебаритe и сладкарите в България, съобщи, че в сектора на хлебопроизводителите и сладкарите няма никакви мотиви за суматоха, регулярно се извършват поръчките. " Към момента няма сътрудник производител, който да е обезпокоен за суровината, дали я има, дали ще му стигне.

България е чист експортьор на зърно и ние произвеждаме самун от извънредно качествената пшеница. Възможностите да издържим са към 2 години, без съществуване на нова годишна продукция ", увери Кукушева.
 Полиция ще следи да няма суматоха в магазините и аптеките
Полиция ще следи да няма суматоха в магазините и аптеките

Мярката ще е за цялата страна

Димитър Зоров от млекопроизвотелите счита, че място за терзание за хората няма изключително с млечни артикули. Той помоли медиите да бъдат малко по-отговорни и да не се диря сензации. Животът продължава и изключително състояние не значи танкове и самолети по улиците , моли Зоров.

От месопреработвателите също увериха, че няма място за терзание. Те са обикновено запасени и всеки си поддържа оптималните ресурси, на които е кадърен. " Място за терзание няма и е значимо хората да осъзнаят персоналната отговорност във връзка с хигиена и ограничавания ", е позицията на месопреработвателите.
 Затварят магазини, <a href=казина, питейни заведения и нощни заведения " >
Затварят магазини, казина, питейни заведения и нощни заведения

Мярката е в действие до 29 март

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР