Българските културни клубове ще трябва да сменят имената си. Българската

...
Българските културни клубове ще трябва да сменят имената си. Българската
Коментари Харесай

Външният министър на Македония иска българските културни клубове да сменят имената си

Българските културни клубове ще би трябвало да сменят имената си. Българската общественост в Северна Македония е в интервал на консолидиране в обществото. Чувството в РСМ за имената на българските клубове е, че са провокация. Това съобщи министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи в ефира на " Тази заран " по bTV.

Дипломат номер 1 на Северна Македония дойде в България в неделя поради побоя против секретаря на българския клуб " Цар Борис III " в Охрид Християн Пендиков.

Османи описа, че се е видял със фамилията на потърпевшия, поискал му е бързо възобновяване и е изразил страдание за случилия се случай. По думите му това не може и не би трябвало да се повтаря.

Външният министър беше безапелационен, че няма систематична дискриминация по отношение на българите в Северна Македония.

" Важно е, че са разпознати насилниците, един към този момент е в ареста, дано да приключи следствието и по-късно ще разясняваме. Работи се по разкриването на останалите причинители. Причината е изложение на етническата му принадлежност, по негови думи и тези на майка му. Разследването несъмнено ще удостовери това ", описа Буяр Османи.

Той изясни, че причинителите казвали противоположното и твърдели, че преди този момент са имали разлики. 

Външният министър на Северна Македония изясни, че ще бъде назначен специфичен прокурор, който да следи за речта на омразата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР