Българските граждани трябва да натиснат със сила, с мирни протести

...
Българските граждани трябва да натиснат със сила, с мирни протести
Коментари Харесай

Росен Миленов за Фрог от Орлов мост: Бесни и яростни трябва да сме на 2 септември! Гешев народът ще го носи на ръце, ако арестува Пеевски и Борисов

Българските жители би трябвало да натиснат със мощ, с мирни митинги не става, когато отсреща стоят хора с незаконно мислене. Хората би трябвало да се гневни! България би трябвало да е на всички българи, а освен на нарушителите. Има разлика сред мутра и държавна мутра. Последните са мощни с бухалките на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Национална агенция за приходите. С този план на конституция Бойко Борисов и ГЕРБ в действителност постави един огромен кръст на всичко в тази страна. Отпред са Пеевски и Борисов, зад тях орди от хиени.
А в случай че искаше Гешев да покаже, че е чист и се води единствено от върховенството на закона, би трябвало да арестува Пеевски и Борисов. Тогава целият български народ щеше да го носи на ръце. Българският народ щеше да го охранява.

Това споделя за Фрог нюз някогашният чиновник на ДАНС и ГДБОП и деен участник в митингите Росен Миленов.

- Имат ли небосвод митингите в София?

- Първата стъпка е 2 септември. За тази дата е планувано Българското национално въстание, както е оповестено. Българските жители би трябвало да покажат, че могат да натиснат и със мощ. Видя се, че с мирни митинги не става. А митинг значи да окажеш напън, натискане със мощ. Особено когато отсреща стоят хора с незаконно мислене, обременени изцяло от закононарушения. С тях не може да водиш по различен метод разговор. Ти искаш едно, а те се вършат, че не схващат. Затова първа стъпка е втори септември - всички български жители, които имат достолепие и чест, би трябвало да са пред новата постройка на Народното събрание, с цел да се осуети влизането в Народното събрание на депутатите и извършване на пълномощията им. А щом не могат да извършват пълномощията си, има съображение за подаване на оставка. И по тази причина хората би трябвало да са гневни. Всеки, който е осъзнал по какъв начин е ограбен, по какъв начин е ощетен през страната, която е пробита като институция и окрадена като пари, а това значи и народа, тъй като наличието на страната е народът.

Всеки би трябвало да е гневен! Бесен, би трябвало да има гняв. Всеки, който е осъзнал, че са му нарушени правата, свободите, прецакан от някакви нарушители, би трябвало дяа излиза и мачка. Това е думата - " мачка ". България би трябвало да е на всички българи, а освен на нарушителите. Защото сега имама държавни мутри. Има разлика сред мутра и държавна мутра. Държавните мутри са мекотели - при тях няма чест и достолепие. Докато мутрите, силоваците от улицата към този момент не са сред живите. Той е нарушител, само че е мъжага, тъй като излиза и се бие. А държавните мутри като Борисов и Гешев са без никакви качества. Те са страхливи, нямат достолепие. И по тази причина са мощни, когато са застанали с бухалките на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Национална агенция за приходите, всичките контролни органи. С тях натискат жителите, не могат да излязат в директен дуел.

- Борисов в действителност го е боязън от разговор с жителите, тъй като през вчерашния ден не се появи да резне лентата на третия лъч на метрото?

- Страх го е. Ако се появи Борисов, се появява главният генератор на проблемите в България. Хората ще го пометат. Престъпниците се опасяват. И това през вчерашния ден е реалност, показателно е. По принцип Борисов в никакъв случай не е пропущал да пререже лентичката на някой инфраструктурен план. Вчера го нямаше на метрото - една от гордостите, които той си приписва.

- Казват, че палатковият лагер от Орлов мост би трябвало да се реалокира в Триъгълника на властта, тъй като по този начин натискът върху ръководещите ще е по-голям. Вие по какъв начин смятате?

- Най-важното е да бъдат блокирани институциите. Орлов мост е емблематично място. Но в действителност с цел да има резултат, би трябвало да се блокират институциите. Проблемът е в институциите, не в това инфраструктурно оборудване, а в Народното събрание, в Министерския съвет, в Съдебната палата. Като се блокират институциите и не могат да влязат вътре чиновниците, те не могат да си изрпълняват пълномощията. И това е записано като съображение във всички устройствени закони и устройствени правилници за подаване на оставка. Идеята на подготвяното за втори септември въстание е точно да се блокира в осем часа Народно събрание, да не се разреши на народните представители да влязат вътре и напишат конституцията на Бойко.

- Как ще коментирате този план на конституция на ГЕРБ?

- С този план на конституция Бойко Борисов и ГЕРБ в действителност постави един огромен кръст на всичко в тази страна. Това е цялостна нелепост. Ако някой се връзва на това, че той фактически желае да трансформира конституцията, значи е доста подведен. Не може индивидът, който е царят на политико-олигархичният модел, който е кулминационната точка му, да желае да сменя този модел. Това е моделът, който унищожи цялата страна като институция. В смисъл, че по най-нагъл метод окраде всички обществени средства като бели якички, не на улицата. С по едно документче за социална поръчка с комисионна за всеки един кмет. Затова те обичат да споделят, че има забележими резултати, само че невидими комисионни. Говорим за бутикова корупция на ГЕРБ, а те пристигнаха на власт откакто бяхме признати в Европейския съюз, с наливането на доста пари за инфраструктурни планове, както и доста пари от бюджета за тези планове, което даде опция за отклонение на средства. До 50% излиза ощетяването и комисионни влизат в джобовете на премиера, министри, кметове, шефове на институции и шефовете на строителни компании. Затова те не могат да вършат нова конституция.

Как да я вършат? Нали посредством този модел и с помощта на него Борисов е министър председател. А това е моделът на клинтелизма, на сумрака, на чичковците с мръсните пари и ченгесарските номера, библиотекарски и други такива политики, както и ченгета, които всеки ден сноват при президент, министър председател, министър и дефинират кой става и кой не става. Те са най-опасни - ченгесарите. Отпред са Пеевски, Борисов и други видни фигури, които са единствено лицата. А откъм гърба има орди от хиени. Това са тъй наречените дедесари, старите умряха, само че има нови. Това са някогашни ръководители на ДАНС, БОП, полиция. Те имат много информация и са в основата на кадруването, на всички интриги, на разпределянето на поръчките, на ходотайстване за държавни длъжности.

- Г-н Миленов, но каква е вероятността, че като пристигна ново държавно управление това ще се прекъсне и се смени този модел?

- Гаранция ще има, единствено в случай че се разреши на жителите да вземат участие в ръководството със средствата, които са планувани в конституцията. Да можеш, да вземем за пример, да махаш всеки директно определен, да можеш да правиш референдуми за всеки лобистки закон. А то 99% е лобизъм в Народното събрание. Всяко предопределение е лобизъм. Пеевски назначава основният прокурор. Най-отрицателната фигура на прехода назначава висшия пазител на закона в България. Е, това е абсурд, ние защо приказваме.... Затова хората би трябвало да са гневни. За тридесет години - 200 милиарда...И по тази причина аз сега съм гневен. Искам да потроша това Народно заседание, или прокуратурата. Ама да има някой вътре...

- Не те ли е боязън, че ще те арестуват?

- Ами да ме арестуват! Аз съм си плащал всички налози и всички закони съм спазвал...И не може на някой, на който му е гласувано доверие на избори, да мачка всичко наред - да мачка човешки ориси, да мачка закона, да мачка конституцията. И най-после да се подиграва, че ще сменя модела.

- Вашето мнение за това, че под претекст че е заплашван, основният прокурор към този момент живее и се охранява в резиденция " Бояна "?

- Всеки си намира опрощение. Човек в случай че е чист, може свободно да се разхожда из улиците, даже да е президент, министър председател, основен прокурор и така нататък В Западна Европа министър председатели и министри се разхождат с колела. И то там, където геополитическата позиция ги слага в извънредно рисково състояние, защото тези страни имат въздействие на геополитическата сцена. А Гешев от кой го е боязън - от тези марионетки на страната ли - олигарси, политици, министри? Без страната те са никой.

- Цирк ли беше съвещанието, което направи Гешев в Бояна?

- Гешев направи това заседание с цел да отбрани по някакъв метод своята персона. И се крие зад останалите прокурори под легендата за запазване на независимостта на прокуратурата. А в случай че искаше Гешев да покаже, че е чист и се води единствено от върховенството на закона, би трябвало да арестува Пеевски и Борисов. Тогава целият български народ щеше да го носи на ръце. Българският народ щеше да го охранява.

- Има един ММА войник Стъки, който задава няколко въпроса към Отровното трио за това, кой спонсорира митингите? Кой заплаща на митингите.

- Нека да пристигна да ме пита мен. Всички ми знаят телефона. Никой не ми е платил на мен, нито съм видял на барикадите да се разнасят пари, да се заплаща на калпак. Петдесети ден съм на митинги, бил съм непрестанно на Орлов мост, денем и нощта, никой не ми платил. Това си е от моето време, от моя бизнес, от времето за фамилията и така нататък Така че дано да пристигна и ми го каже в очите. Да заповяда на Орлов мост.

Затова съм гневен. Бесен съм на всичко, което се случва. И съм безапелационен, че митингът ще има резултат, когато има напън, мощен напън. Хората би трябвало да осъзнаят, по какъв начин и какво са ограбили от тях. Един живот живеем и кой ни го прецака! Кой ни взе всичко. Това не може да продължава. Трябва да сме гневни!

На Орлов мост беседва Красен Бучков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР