Българските финтех компании Paynetics и Phyre разработиха приложение за мобилни

...
Българските финтех компании Paynetics и Phyre разработиха приложение за мобилни
Коментари Харесай

Paynetics и Phyre пускат приложение за лесен превод на пари към бежанците от войната

Българските финтех компании Paynetics и Phyre създадоха приложение за мобилни заплащания, посредством които да ускорят и улеснят изпращането на средства към бежанци и наранени от войната в Украйна. Целта е да се подкрепят благотворителните организации и държавни управления в по-бързото разпределяне на помощи.

Някои прогнози сочат, че броят на бягащите от войната може да доближи 5 млн. души. До момента над 2 млн. са напуснали зоните на бойните дейности към други страни. В същото време доста организации и държавни управления набраха обилни средства в поддръжка на бежанците.

" С нас се свързаха наши сътрудници, които имат клиенти благотворителни организации в цяла Европа. Оказва се, че няма съответен метод набраните пари да доближат бързо до бежанците. Те нямат банкови сметки, а отпущането на пари в брой е непрактично и мъчно регулируемо. Първо ни питаха дали можем бързо да издадем карти пластики, само че в Европа на никое място няма голяма наличност за стотици хиляди и даже милиони карти ", съобщи пред " Капитал " Иво Георгиев, съосновател на Paynetics и акционер във Phyre. Първата компания е небанкова финансова институция и издател на карти, а втората създава едно от най-популярните приложения в България за цифрови портфейли.
Иво Георгиев: Хубавото е, че сме паневропейски компании и можем да издаваме карти в цяла Европа. Така че считаме, че този канал е извънредно ефикасен. Източник: Paynetics
Според Георгиев в последна сметка стигнали до концепцията, че най-адекватният метод за превод на пари към нуждаещите се е посредством мобилния телефон. Така непосредствено през него бежанците ще могат да вършат безконтактни заплащания на всички места в Европа. " Така започнахме да работим по приложение, което да токенизира издадената от нас виртуална карта. Приемаме сътрудници благотворителни организации и държавни управления, които разпознават нуждаещите се като ни дават лист с имената им, мейл и номер. Те пък си конфигурират приложението, през което ние им превеждаме парите съгласно инструкциите на съответната организация ", споделя Иво Георгиев. Paynetics и Phyre няма да получават никакви такси и ще дават решението гратис, и са в диалози с Mastercard, които също да се откажат от таксите си. " Хубавото е, че сме паневропейски компании и можем да издаваме карти в цяла Европа. Така че считаме, че този канал е извънредно ефикасен ", споделя Георгиев.
Реклама
Приложението MyPaynetics за iOS и Android ще бъда интензивно в края на тази седмица, а към този момент има интерес от разнообразни страни. Сред евентуалните сътрудници са благотворителни организации, държавни управления и многочислените начинания в поддръжка на Украйна, които породиха от началото на войната.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Константин Николов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР