Български учени са разработили прибор за измерване на радиацията в

...
Български учени са разработили прибор за измерване на радиацията в
Коментари Харесай

Български учени изобретиха космическа оранжерия

Български учени са създали уред за премерване на радиацията в орбита към Марс, който е част от интернационален сателит. Българска разработка е и галактическата оранжерия, която ще пресъздава характерните условия на околната среда за развъждане на растения в галактически условия. Това стана ясно от известие на Министерството на нововъведенията и растежа, което осведоми за присъединяване на министър Александър Пулев на съвещанието на Съвета на министрите в Европейската галактическа организация, което се организира в Париж, Франция.

 

България има над 50 години опит в галактическите технологии и потенциал за развиването им, сподели министърът на съвещанието. „ Перспективата е нарастване на българската вноска в Европейската галактическа организация “, сподели още той.

Към момента международната галактическа стопанска система се прави оценка на към 330 милиарда евро, а частните вложения на 12.2 милиарда евро. Европейската галактическа организация е вложила над 1 милиарда евро в нововъведения, които да се приложат в европейската галактическа промишленост в интервала 2018-2021. По програмата на ЕКА за „ Разширено проучване на телекомуникационните системи “ са отворени минимум 17 700 работни места. За идващото десетилетие се чака пазарът на приложения за наблюдаване на Земята да удвои приходите си от почти 2,8 милиарда евро до над 5,5 милиарда евро.

Повече от 40 български галактически плана по програмата на ЕКА са получили над 7 млн. евро.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР