Български пощи ще влезе в обхвата на новата стратегия за

...
Български пощи ще влезе в обхвата на новата стратегия за
Коментари Харесай

Министър Божанов: Есента отпадат сините талони и гражданската отговорност

" Български пощи " ще влезе в обсега на новата тактика за киберсигурност. Министърът на електронното ръководство дефинира неналичието на инспекции в пощите като законодателен пропуск. " Отделно от това пощите не са били в листата със стратегическите обекти, които се ревизират от ДАНС регулярно ", посочи още той.

" Не чакахме да се случи нещо, с цел да открием, че киберсигурността в администрацията е зле. В самото начало изпратихме писма до институциите в обсега на министерството с указания какво да създадат, какви дупки на затворят ", уточни министър Божанов.

По думите му мобилно приложение за електронна идентификация и електронно сключване – BGID, ще е готово до края на годината, а нови персонални карти ще се издават през 2023 година

" Обществената поръчка за напълно нова система за издаване на персонални карти е забила в Съда в Люксембург, който пояснява директивата за публични поръчки. Министерство на вътрешните работи възнамерява тя да бъде спряна, да бъде пусната отначало с уголемен обсег и по този метод да се реализира в период ", сподели електронният министър.

" Заради това сме пуснали мобилната електронна идентификация в ход, на процедура ще доближи до хората, които употребяват електронни услуги, до 6 месеца ", добави министър Божанов.

Есента отпадат сините талони, стана ясно от думите му.

" Работната група в Министерство на вътрешните работи, която променя Закона за придвижване по пътищата, представителите ни там настояха за редица промени и консенсусът беше безспорен. На публично разискване беше качен Проекта за Закона за придвижване по пътищата, като срокът на разискването изтича тази или другата седмица. Текстът, с който отпада синият ваучър, към този момент е качен ", разгласи той.

Освен отпадане на синия ваучър в новия Закон за придвижване по пътищата се планува и отпадане на стикера за гражданска отговорност. Според Божанов приемането му ще се случи през септември поради работата на депутатите по актуализацията на бюджета през юли и почивката им през август.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР