Български музиканти, работещи в САЩ, обявиха онлайн конкурс за стипендия

...
Български музиканти, работещи в САЩ, обявиха онлайн конкурс за стипендия
Коментари Харесай

Обявиха конкурс за стипендия на името на проф. Ростислав Йовчев

Български музиканти, работещи в Съединени американски щати, оповестиха онлайн конкурс за стипендия на името на проф. Ростислав Йовчев - огромния наш пианист и възпитател, който загубихме през лятото на предходната година.

Стипендията е в размер на 1000 щатски $ и за нея могат да аплайват пианисти на възраст от 7 до 18 години с българско поданство. Срокът за изпращане на запис е до 17 април 2022 година

Победителят в състезанието ще бъде определен от интернационално жури в състав: Антоанета Воденичарова - дълготраен учител в НУИ „ Панайот Пипков “ – Плевен; Хосу де Солаун (Испания, САЩ) и проф. Маркус Праузе (Австрия). Препоръчително е претендентите да приготвят и изпратят запис на пиеса от български създател.

Веселин Нинов от фондация " Музика ", основана в Ню Йорк, и брачната половинка му Тоня Бибашка са уредници на интернационален конкурс за пианисти и цигулари на името на композитора Емануил Манолов. Проф. Йовчев беше член на респектиращото жури в първите две издания през 2018 и 2019 година

Веселин Нинов споделя в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " за контактите им през годините с уважавания пианист и за решението да разгласят конкурс за стипендия на негово име редом с провеждането на. Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР