Български марш Долу Ньой“ ще се проведе в неделя –

...
Български марш Долу Ньой“ ще се проведе в неделя –
Коментари Харесай

ВМРО: Български марш ще огласи София в неделя вечерта

Български марш „ Долу Ньой “ ще се организира в неделя – 27 ноември, в София. Шествието, проведено от младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация, потегля в 19.00 ч. от паметника на Войнишкия лъв пред НДК.

 

По традиция събитието се организира на 27 ноември – когато през 1919 година е подписан Ньойският контракт. Датата е определена неслучайно, с цел да унижи българската страна – допреди Първата международна война този ден е отбелязван като Ден на българските победи.

 

Ньойският контракт е черна страница в българската история. Съгласно неговите клаузи България е разпокъсана. Милиони българи остават отвън границите на българската страна. Граничните телени мрежи минават косо през българските села и градове, разделят фамилии и близки едни от други. България е разграбена стопански от страните победителки. Българският дух е пречупен. България губи война, в която не е изгубила нито една борба на бойното поле.

 

Проклятието на Ньой продължава да ни преследва и през днешния ден. Милиони българи живеят под окупацията на непознати режими.

 

Младежите от Вътрешна македонска революционна организация канят всички български родолюбци да се причислят към тазгодишното шествие Български марш в неделя – 27 ноември, 19.00 ч., което потегля от Войнишкия лъв на НДК.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР