Български гражданин е пострадал при инцидента в клуб Грей в

...
Български гражданин е пострадал при инцидента в клуб Грей в
Коментари Харесай

Български гражданин е леко пострадал при стрелбата в Германия

Български жител е потърпевш при случая в клуб " Грей " в немския град Констанц, провинция Баден-Вюртемберг. Това оповестиха от полицията в града пред Генералното консулство на Република България в Мюнхен.

Германските управляващи са уведомили българското консулство, че българинът не е потърпевш при стрелбата, а се е наранил при създалата се обстановка на уплах. Полицията не е поискала да даде спомагателна информация и данни за потърпевшия българин. Съгласно немското законодателство негови персонални данни може да бъдат предадени на българските управляващи единствено при изразена от нашия съотечественик експлицитна молба.

Генералното консулство ще продължи да бъде в контакт с локалните органи на реда и ще осведоми за обстановката.

Дипломатите ни са получили указания от София да оказват оптимално подпомагане на потърпевшия и неговите родственици при потребност.

Припомняме, че в 4 и 30 часа локално време в нощта против неделя в клуб " Грей " в Констанц бе открита пукотевица, при която почина един човек, а други трима бяха съществено ранени. Полицията простреля причинителя, като по първични данни не става въпрос за терористично нахлуване.

Български жители, които желаят да получат настояща информация по случая, могат да го създадат на телефоните на генералното консулството на България в Мюнхен:

Teл.: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15

Дежурен телефон в извънработно време: +49 172 888 10 56

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР