Български държавни железници“ (БДЖ) е в изключително притеснително състояние, каза

...
Български държавни железници“ (БДЖ) е в изключително притеснително състояние, каза
Коментари Харесай

Папукчийски: БДЖ е в изключително притеснително състояние

„ Български държавни железници “ (БДЖ) е в извънредно притеснително положение, сподели на брифинг заместник-министърът на превоза и известията Красимир Папукчийски по отношение на настоящото положение на сдружението. 

„ На този стадий осъществяването на графика, за интервала от началото на годината досега, сподели извънредно обезпокоително положение, надлежно на осъществяването на услугата по контракт с страната за транспорт на пасажери. От началото на годината са анулирани 5700 бързи и пътнически влакове. Това са повече от 12 дни, в които на територията на България не са се движили влакове. При настоящето положение на парка – локомотиви и вагони, всекидневно генерираното забавяне при осъществяване на графика е в порядъка сред 1000 и 1800 минути среднодневно “, изясни заместник-министър Папукчийски.

Той уточни, че положението и хигиената във вагоните също не са положителни. „ На база на тази констатация съм разпоредил на ръководещите, в лицето на Управителния съвет и Генералния шеф на БДЖ, да се подхващат незабавни ограничения за отремонтиране на локомотиви и вагони, които да могат да покрият 100% графика и да доведем услугата в този тип, в който би трябвало да я предоставяме на жителите “, сподели още Папукчийски.

По думите му неприятно е положението също и на служебните пространства, както и местата за отмора на локомотивните бригади.

В „ БДЖ – Товарни транспорти “ положението е извънредно трагично, от позиция на ремонт на вагони и локомотиви. Само вземанията, които са просрочени и несъбрани, досега възлизат на 23 млн. лв., сподели още заместник-министърът. Той добави, че там се следи и огромен отлив на товародатели. Ще бъде проучен и какъв е резултатът от сливането на сдруженията в БДЖ, стана ясно още от думите на заместник-министъра.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР