Български батальон, подчинен на НАТО, вече провежда подготовка на полигон

...
Български батальон, подчинен на НАТО, вече провежда подготовка на полигон
Коментари Харесай

Български батальон, подчинен на НАТО, вече провежда подготовка на полигон „Ново село“



Български батальон, зависещ на НАТО, към този момент организира подготовка на полигон „ Ново село “. Това сподели министърът на защитата Драгомир Заков, представен от отбранителното министерство. Той и секретарят по защитата на Съединени американски щати Лойд Остин бяха на военния полигон, където се организира българо-американското обучение „ Joint Training “. Лойд Остин е в България като част от обиколката му след срещата на военните министри на Алианса. Добромир Видев добавя. 

Батальонът е един от методите, по който страната ни ще извърши уговорката за усилване на източния фланг на НАТО. Пред Лойд Остин министър Заков е показал, че по този метод армията ни става  все по-интегрирана в структурите на НАТО. 

" За първи път имаме наш батальон, който е под оперативното командване на Главнокомандващия на въоръжените сили на НАТО в Европа. Това също е исторически миг. Не бива да се всяват страхове от това, че имаме наши съдружници на наша територия, това не са непознати сили, а са съюзнически сили “, е споделил Заков, представен от МО. 

На полигона „ Ново село “ Лойд Остин е благодарил на военните старания за повишение на оперативната съгласуемост. Обявени проекти на НАТО плануват в страната ни да има 900 военни. Не е ясно дали става въпрос за точно тази бойна група. Страната ни чака други страни от НАТО да добавят качествата, които нямаме.
Лойд Остин идва в България от Словакия, която даде обещание да даде МиГ-29 и Противовъздушна отбрана системи С-300 за Украйна. Но при изискване, че НАТО обезпечи въздушното ѝ пространство. Тази тематика е допустимо да бъде повдигната по време на формалните диалози с българския министър председател и министър на защитата. Те ще са в събота. 

За последните 28 години това е трето посещаване на министър на защитата на Съединени американски щати у нас.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР