Българската стратегия в конфликта НАТО-Русия е в посока деескалация на

...
Българската стратегия в конфликта НАТО-Русия е в посока деескалация на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Приоритет на българското правителство в конфликта НАТО-Русия е деескалация на напрежението

Българската тактика в спора НАТО-Русия е в посока деескалация на напрежението, да се употребяват всички благоприятни условия по изкусен път този спор да бъде решен. Това сподели пред публицисти министър председателят Кирил Петков след закритото съвещание в Министерски съвет.

" Отбранителната ни тактика ще е построена на база на българската войска. Тя ще е водеща, което значи български войски, българско командване и българско военно водачество, добави министър председателят. " За страдание, армията е недофинасирана през годините. Затова ще се приоритизира компенсацията по тях. Не просто да се купува техника, а да се фокусираме върху недостига, тъй че българската войска да остане на своето място. България би трябвало да е градивен сътрудник в границите на НАТО. “

„ Целта е България да не е повече потребител на сигурност, а да е градивен сътрудник в НАТО “, добави още министър председателят.

Министърът на защитата Стефан Янев съобщи, че това, което са разискали през днешния ден и са взели решение дружно с дипломатическите старания, България да направи своя стъпка в развиване на личния си защитителен капацитет в посока подготовка на това, което се назовава батальонна военна група от български войски с българско командване с потребление на националната командна верига, което да бъде и нашата позиция в границите на обсъжданите ограничения в НАТО, тъй че в търсенето на проява на възпиращ капацитет, който да сме подготвени да заявим в границите на НАТО, ние ще следваме развиване на личния си защитителен капацитет, развиване на българските въоръжени сили, българската войска и търсене на метод тъкмо по какъв начин тези дефицити да бъдат обезщетени по предпочитан метод в нашите проекти за рационализация и превъоръжаване.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска изясни, че от началото на декември месец българската страна поредно отстоява всички дипломатически форми и формати, телефонни диалози за опцията за намиране на дипломатическо решение на казуса, който породи сред Русия и Украйна. „ Тези старания ще продължат и за в бъдеще. Надяваме се, че спорът, казусът би могъл да бъде позволен и по дипломатически метод. Това, което сподели министърът на защитата е извънредно значимо, тъй като дипломатическото говорене е доста значимо да бъде подкрепено от самочувствие, че разполагаме с нужните отбранителни качества и това ще потвърди, че ние сме фактически правилен, предвидим съдружник на НАТО “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР