Българската състезателка Стилияна Николова спечели сребърен медал във финала на

...
Българската състезателка Стилияна Николова спечели сребърен медал във финала на
Коментари Харесай

Сребро за Стилияна Николова на обръч от Световното по художествена гимнастика

Българската състезателка Стилияна Николова завоюва сребърен орден във финала на обръч на Световното състезание по художествена гимнастика, което се организира в „ Арена Армеец “. Тя заслужи оценката с доста положително осъществяване, което беше оценено с 33.400 точки, предава Българска национална телевизия.

На първо място се класира София Рафаели от Италия с 34.850 точки. Бронзовият орден е за Дария Варфоломеев от Германия с 32.150 точки.

Другата ни представителка в самостоятелното Боряна Калейн не взе участие на шампионата. Състезателката е с вирусно заболяване и висока температура, което не ѝ разреши да започва в София.

Стилияна Николова е трета във краткотрайното класиране за квалификациите за многобоя. 17-годишната българка е дебютантка на подобен конгрес.

" Днес беше тежък ден, само че сме готови за това Световно състезание. Разбира се, че се веселя за този орден. Обръчът се получи по-добре на квалификациите, в сравнение с финала, само че да се надяваме, че ще имам опция да го играя и в събота ", показа Стилияна Николова.

Състезанието за нея ще продължи в четвъртък, 15 септември, от 14.45 часа с квалификациите на бухалки и лента. Надпреварата ще можете да гледате по Българска национална телевизия 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР