Българската независима енергийна борса /БНЕБ/ е направила промени в правилата

...
Българската независима енергийна борса /БНЕБ/ е направила промени в правилата
Коментари Харесай

БНЕБ публикува днес промени в правилата за търговията с ток чрез дългосрочни договори

Българската самостоятелна енергийна борса /БНЕБ/ е направила промени в разпоредбите за търговията с ток посредством дълготрайни контракти. Това сподели за „ Хоризонт “ изпълнителният шеф на борсата Константин Константинов . Те ще бъдат оповестени през днешния ден и ще влязат в действие от 9-ти януари.

Промяната в разпоредбите е обвързвана със законово изменение, с което всички производители с мощ над 5 мегавата се задължава да продават тока си през борсата. Очакванията са търгуваните количества да се усилят до пет пъти, уточни Константин Константинов.

Борсовият оператор реагира бързо и променя своите правила, тъй като чакаме отражението от използването на закона точно да рефлектираме към този момент върху тази платформа и размерите количества електрическа сила, които се търгуват през нея да се усилят неведнъж.

В момента на енергийната борса се правят продажби посредством дълготрайни контракти и за ден напред. Най-късно през февруари на борсата ще стартира и действителната търговия с ток в границите на деня:

Ще стартираме регистрационен развой на действителни търговски участници, а и според от интензивността им, ще стартираме проби с тях, което ще отнеме няколко седмици. Надявам се, в края на януари или февруари да сме в положение в действителност да кажем, че тази платформа работи и действително стават покупко-продажби на нея. Тя ще помогне най-много на комерсиалните участници да усъвършенстват графиците за доставка, тъй че да избегнат някакви огромни несъответствия, било то като остатък или дефицит. Най-вече мисля, че ще помогне на производителите от възобновими енергийни източници, сподели изпълнителният шеф на българската самостоятелна енергийна борса Константин Константинов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР