Българската национална телевизия ще бъде домакин на 29-ата Годишна конференция

...
Българската национална телевизия ще бъде домакин на 29-ата Годишна конференция
Коментари Харесай

БНТ е домакин на 29-ата Годишна конференция и 28-ата Асамблея на COPEAM

Българската национална телевизия ще бъде хазаин на 29-ата Годишна конференция и 28-ата Асамблея на COPEAM, които ще се проведат на 24 юни, петък, в София. Темата на конференцията е „ Медиите и световната неустойчивост: по какъв начин способстват за мира? “

В рамките на конференцията ще се организира спорен панел по тематиката с присъединяване на: проф. Хюсеин Амин – шеф на Центъра за телевизия и цифрова публицистика към Американския университет в Кайро, Египет, госпожа Адриен ван Хетерен – член на интернационалния ръб на Institute for war & peace reporting (IWPR), Англия, господин Никола Боасе – началник „ Комуникации и интернационалните връзки “ на фондация „ Hirondelle “, Швейцария, госпожа Ирина Недева – президент на Асоциацията на европейските публицисти – България и господин Моханед Арабиат – президент на неправителствената организация „ Generations for peace “, Йордания. Модератор на панела ще бъде госпожа Евгения Атанасова – публицист и продуцент в Българската национална телевизия.

COPEAM (Постоянна конференция на аудио-визуалните оператори от средиземноморския регион) е учредена през 1996 година по самодейност на RAI. При основаването си организацията включва огромни публични, частни и институционални играчи в аудио-визуалния бранш и с изключение на стимулиране на разговора и културната интеграция в Средиземноморския район си слага за цел сливане на ресурсите на партньорските организации за основаване на радио и телевизионна продукция.

Членове на организацията са публични радио и телевизионни оператори, професионални и културни организации, университети и други от 26 страни от Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Асоциирани членове и сътрудници на COPEAM са EBU и CIRCOM, в които Българска национална телевизия членува.

Дейността на COPEAM е учредена на правилото на шерване и съдействие и включва образуване на образования (със специфичен фокус върху журналистиката), семинари и конференции по проблемите на медийния бранш, съгласуване на интернационалните радио и телевизионни копродукции, опазване и промотиране на евро-средиземноморското аудио-визуално завещание, осъществяване на акции и начинания взаимно с интернационалните организации като Европейската капиталова банка, ЮНЕСКО, културни институти към посолства и други, ориентирани към световни проблеми като околна среда, миграция, юношески въпроси, тъждество на половете и др.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР