Българската национална състезателка по художествена гимнастика Боряна Калейн е с

...
Българската национална състезателка по художествена гимнастика Боряна Калейн е с
Коментари Харесай

Боряна Калейн атакува върховете с ново съчетание

Българската национална състезателка по художествена гимнастика Боряна Калейн е с ново комбиниране на бухалки. Треньорският екип е предпочел да смени музиката от началото на сезона, с цел да направи осъществяването на младата прелест още по-атрактивно за публиката и експертите.

Личният ментор на Боряна Калейн - Марияна Памукова - е избрала този ход с концепцията за сполучлив свършек на сезона. Състезателката сподели новото си комбиниране по време на контролното съревнование в зала “Раковски” в София.
Досега Боряна Калейн използваше музика на унгарския композитор и пианист Балаш Хаваши.

Новата комбинация е сложена по претекстове от известното денс парче от 80-те години “I'm so excited”, което е доста по-динамично и амбициозно от прешното комбиниране.

Боряна Калейн е в директна конкуренция с останалите ни две гимнастички от главния състав на националния тим Невяна Владинова и Катрин Тасева за място на Световното състезание. Само две грации ще показват страната ни на шампионата на планетата през септември в Баку, Азербайджан.

Първенството, с изключение на като най-престижно съревнование за сезона, е и най-важното с оглед регламента за разпределяне на квоти. Индивидуалните ни състезателки ще се борят за “билети” за Токио 2020, за разлика от ансамбъла на България, който към този момент завоюва такава по време на шампионата преди година в София.

Според предварителната стратегия Боряна Калейн ще взе участие на две Чалъндж купи преди Световното състезание - Минск (Беларус) и Казан (Русия). Докато Невяна Владинова и Катрин Тасева на по една.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР