Българската националка Ева Янева обяви, че остава във Волеро Льо

...
Българската националка Ева Янева обяви, че остава във Волеро Льо
Коментари Харесай

Ева Янева спечели титлата на Франция и обяви: Оставам!

Българската националка Ева Янева разгласи, че остава във Волеро Льо Кане през идващия сезон, откакто оказа помощ на тима да отбрани купата си в женското волейболно състезание на Франция, оповестява " РМС Спорт ", представен от Българска телеграфна агенция.

Волеро заслужи трофея за повторно в историята си, откакто във финалната среща-реванш надви като посетител над спечелилия в постоянния сезон Мюлуз с 3:1 (15:25, 26:24, 26:24, 25:16). Ключовият миг за триумфа пристигна в края на третия гейм, който гостенките измъкнаха след закъснение от 22:24. Клубът от Льо Кане завоюва и първия край в четири гейма.

Капитанката на отбора Янева, която беше определена за най-полезна състезателка (МВП) в мача, приключи с 11 точки, а най-резултатна от съотборничките й с 29 точки беше 20-годишната рускиня Вита Акимова.

За Мюлуз най-хубава беше Кристел Нана с 22 точки.

Волеро стигна до златото след неуверен постоянен сезон, в който отборът приключи на шесто място. Положителната смяна в представянето на отбора пристигна след назначението на хърватския познавач Младен Кашич на кормилото на тима през февруари. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР