Българската криптокралица Ружа Игнатова отново е на фокус в британските

...
Българската криптокралица Ружа Игнатова отново е на фокус в британските
Коментари Харесай

Прокурори продават луксозен имот на Ружа Игнатова в Лондон

Българската криптокралица Ружа Игнатова още веднъж е на фокус в английските медии с първокласното си жилище в Лондон. Тя бе разкрита като притежател на апартамент в " Кенсингтън " за 12,5 млн. английски лири (14,2 млн. евро). Би Би Си разкри, че е купила скрито парцела с 4 спални, цялостен със скъпи картини и дизайнерски облекла, откакто против нея стартира следствие за измами с подправена криптовалута. Този месец жилището се е появило още веднъж на пазара, само че продавано не от Игнатова или от полицията в Лондон, а от немски прокурори, оповестява английската медия. В момента то не участва в обявите, само че няма публично удостоверение, че е продадено.
Прокуратурата в Билефелд - немски град, прочут повече с централата на " Д-р Йоткер " и палат от 13-и век, управлява следствието против Игнатова. 42-годишната българка с немско поданство е в неопределеност от 25 октомври 2017 година Нейната криптовалута OneCoin се счита за една от най-големите измами в тази сфера, като ФБР прави оценка вредите на 4 милиарда $. Само във Англия, съгласно оценки на Би Би Си, вложители са потънали със 100 млн. английски лири (113,8 млн. евро).
С утвърждението на прокурорите в Билефелд апартаментът е бил разгласен този месец за продажба, заяви тази заран английската медия. Той беше запориран от съда в Гърнзи от 4 ноември 2021 година, откакто следствие на Би Би Си разкри, че покупката му е била скрита зад офшорна компания, записана на острова. Игнатова бе разкрита като притежател по силата на нови правила за бистрота на пазара на парцели във Англия.
Първоначалната цена е била 12,5 млн. английски лири - 1 млн. по-малко от цената, платена през 2016 година Впоследствие офертата е била понижена още един път на 11 млн. лири, само че сега парцелът към този момент е свален от обявите. Агенцията Knight Frank не е предоставила информация на Би Би Си дали има продажба, а единствено е показала, че съблюдава всички регулации на пазара.
Прокурорите индиректно удостоверяват, че има договорка. Надяваме се приходите от продажбата да компенсират жертвите на измамата OneCoin, разясняват те. Основната им цел обаче е била да предотвратят връщането на парите назад при измамниците.
Наред с разкриването на същински притежател, новите правила изискват и да се уточни нормалният адрес на престояване. Не е ясно дали подобен е бил посочен за Ружа Игнатова, която е в Топ 10 на най-издирваните нарушители от Би Би Си.
Германските прокурори са повдигнали обвиняване против юриста на Игнатова в Германия за пране на пари поради превод на 20 млн. евро за покупка на жилището, както и на второ жилище в същата първокласна постройка. Адвокатът отхвърля обвиняванията. Процесът против него и още двама души продължава, отбелязва Би Би Си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР