Българската компания за разработване и внедряване на решения за управление

...
Българската компания за разработване и внедряване на решения за управление
Коментари Харесай

Българска ИТ компания с офиси в София и Пловдив придобива албански конкурент

Българската компания за създаване и внедряване на решения за ръководство на бизнеса,, че купува албанската ИТ компания ReSolutions. Сделката е част от дълготрайния проект за развиване на българското сдружение и цели да форсира растежа на компанията. У нас Sciant има офиси в София и Пловдив. От ноември 2021 е част от Sirma Group Holding.

" За една година наехме 30 софтуерни инженери, които дружно с сътрудниците в България работят по планове от трите промишлености, в които Sciant е фокусирана - превоз и логистика, хотелиерство и финтех. Създаването на нов офис и сполучлив екип бяха измежду нашите цели през миналата година. Изключително сме разчувствани, че към този момент публично сме част от компания, специалист в даването на качествени ИТ решения и невероятна фирмена просвета, " показа Марио Кенга, шеф на ReSolution, Албания.
 Sirma Group продава Ontotex на основан в Лондон консорциум
Българска софтуерна компания продава дъщерното си сдружение за €30 милиона

Инвестицията ще бъде под формата на нарастване на капитала, комбинирано с вторична покупка на акции

Повече от 12 месеца, двете компании работят, стана ясно от думите на  Ангел Митев, изпълнителен шеф на Sciant.

" Предоставянето на най-модерни софтуерни решения постоянно е било наш приоритет. Придобиването на ReSolutions и водещите ни позиции в промишленостите, в които работим, ще ни разрешат да ускорим растежа на компанията, " добави Евлоги Георгиев, изпълнителен шеф на Sciant.
 Българският Sirma Group Holding продава дъщерната си Sirma AI на английската капиталова компания
Българският Sirma Group Holding продава дъщерната си Sirma AI на английската капиталова компания

Дъщерното сдружение Sirma AI, търгува като Ontotex

Sciant е основана през 2016 г и се занимава с създаване на ИТ решения за бизнеса. Компанията работи както с огромни предприятия, по този начин и с бързо разрастващи се започващи компании по целия свят. Сред клиентите на Sciant са DHL, Shift4, Avalara, Oracle, Ligentia, Sonder, Oaky, Pace Revenue и други. Sciant участва в влиятелната ранглиста на Financial Times за 1000 най-бързо разрастващи се компании в две следващи години - 2021, 2022 година През 2022 г платформата за оценка и мнения Clutch разгласи Sciant за водач в даването на B2B услуги в България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР