Българската компания Хаос, която създава рендеринг решения за медийната и

...
Българската компания Хаос, която създава рендеринг решения за медийната и
Коментари Харесай

Българска компания взе награда "Еми" за тв технология

Българската компания " Хаос ", която основава рендеринг решения за медийната и развлекателна промишленост, бе удостоена с премия " Еми " за нововъведения в телевизионните технологии, заяви пресслужбата на премиите на американската Академия за телевизионни изкуства и науки.

Основаната през 1997 година от Петър Митев и Владимир Койзалов компания е отличена за продукта си V-Ray, употребен за основаване на фотореалистични образни резултати, се показва в известието.

Академията за телевизионни изкуства и науки на Съединени американски щати разгласи лауреатите на 73-ите инженерни награди " Еми ", измежду които е и българската компания. Наградите ще бъдат връчени на гала в Лос Анджелис на 21 октомври. Водеща ще е Кирстен Вангснес, известна с ролята си в известната трагична поредност на Си Би Ес " Престъпни планове ", предава Българска телеграфна агенция.

" Инженерите, учените и технолозите са жизненоважна част от нашата промишленост и са ключът към продължаващата еволюция на малкия екран ", сподели ръководителят и изпълнителен шеф на академията Франк Шърма.

" Поредното международно самопризнание за технологиите, които сътворяваме в " Хаос ", е удостоверение, че продължаваме да вършим нещата по верния метод, че имаме новаторски хрумвания и знаем по какъв начин да ги изпълним. Благодарим на екипа ни за това, че продължава да работи безкомпромисно добре в основаването на най-хубавите принадлежности за визуализация ", разяснява за Българска телеграфна агенция Петър Митев, съосновател и изпълнителен шеф на " Хаос ".

През 2017 година " Хаос " бе един от 18-те носители на премия " Оскар " за софтуерни достижения в киното. Отличието бе присъдено на съоснователя на компанията Владимир Койлазов за " истинската концепция, дизайн и реализация " и приноса на V-Ray технологията за навлизането и усъвършенстването на 3D визуализациите в киното.

" Хаос " (Chaos) e българска компания международен водач в технологиите за компютърна графика, която създава принадлежности, с които актьори и дизайнери основават фотореалистични изображения и анимация. Продуктите на компанията се употребяват всекидневно от водещи студиа за дизайн, архитектура, реклама и специфични резултати в целия свят ", оповестиха за Българска телеграфна агенция от компанията. " Новите разработки на компанията в региона на компютърната графика, клауд услугите и визуализацията в действително време образуват бъдещето на образната връзка. "

" Първата версия на V-Ray е основана през 2002 година Продуктът се употребява за основаване на фотореалистични компютърно генерирани изображение в киното, малкия екран, архитектурата, рекламата и продуктовия дизайн ", прецизираха от " Хаос ".

Софтуерът, основан от екипа на компанията в София, обезпечава незабележимо преливане сред действителни и виртуални детайли на екрана посредством характерни технологии като така наречен физически рендеринг и адаптивно следене на светлината (adaptive ray tracing). Продуктът дава опция за обработка на огромни подиуми и се употребява за дейно основаване на компютърно генерирани изображения на обкръжаваща среда във филмите, двойници на актьорите, фантастични същества, транспортни средства и още доста други детайли.

От компанията припомниха, че при започване на годината " Хаос " е показала разширеното си портфолио от артикули и услуги и е оповестила нахлуване в бранша на обработката на изображения в действително време, даването на подготвени 3D запаси на дизайнерите и онлайн обработката на компютърни изображения.

Българската компания има офиси в София, Прага, Сеул, Токио и Лос Анджелис. Екипът на компанията в България включва над 330 експерти, а световният екип надминава 400 души. През 2021 година " Хаос " получи влиятелното отличие " Компания на годината " в годишните награди Forbes Business Awards на сп. " Forbes България ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР