Българската комисия за финансов надзор няма право да проверява дали

...
Българската комисия за финансов надзор няма право да проверява дали
Коментари Харесай

На барикадата: Каролев защити КФН и изчисли по колко лева трябва да получи всеки пострадал от фалита на "Олимпик"

" Българската комисия за финансов контрол няма право да ревизира дали задгранична застрахователна компания е във финансово здраве. КФН си е свършила работата ". Това съобщи за " Здравей, България " Владимир Каролев.
Той разясни, че 197 хиляди са българските жители, които са се доверили на " Олимпик ". От тях 110 хиляди са сключили тримесечна застраховка " Гражданска отговорност ".
" При тях сумите, които вероятно би трябвало да се върнат, са сред 3 и 33 лв.. Около 9 милиона общо би трябвало да се върнат на тези малко под 200 хиляди души. И по този начин междинната сума се получава по 45 лв. на човек ", разяснява Каролев.
Както към този момент БЛИЦ осведоми държавното управление изиска оставката на зам.-председателя на Комисията за финансов контрол (КФН) Ралица Агайн поради банкрута на " Олимпик ". В същото време ДАНС и прокуратурата стартират инспекция на активността на комисията, а във вторник Народното събрание се събира изключително по проблема.
Застрахованите в „ Олимпик” не могат да разчитат да получат парите си от българската страна и Обезпечителния фонд. Ще би трябвало да си ги търсят от кипърската страна и техните гаранционни фондове.

Според Каролев КФН още в деня, в който е схванала, че " Олимпик " не може да извършва отговорностите си и ще банкрутира, е събрала комисия и е забранила на сдружението да прави повече застраховки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР