Българската Коледа изглежда хубава инициатива. Хора и компании даряват средства

...
Българската Коледа изглежда хубава инициатива. Хора и компании даряват средства
Коментари Харесай

ПР специалист: Политиците вземат заплати, за да няма благотворителни кампании

”Българската Коледа ” наподобява хубава самодейност. Хора и компании подаряват средства за деца, които имат потребност от незабавно лекуване и за болнични заведения, които имат потребност от незабавно преоборудване. Но за жалост не излиза наяве какво вършат политиците там. Ролята на политиците е друга. Те взимат заплати, с цел да провеждат по този начин системата, че да няма потребност от благотворителни акции.
Това написа ПР експертът Любомир Аламанов и предлага 21 потребни неща, които политиците биха могли да вършат, вместо да се снимат до хора, които подаряват:

1. Да кажат за какво системата на опазването на здравето не е реформирана.

2. Да кажат по какъв начин тъкмо се изразходват 4 милиарда от здравни осигуровки на годишна база.

3. Да понижат администрацията, с цел да освободят средства за лекуване на деца.

4. Да възстановят Фонда за лекуване на деца.

5. Да създадат естествена съвременна Детска болница, а не да преустрояват остарял ковчег.

6. Да създадат по този начин системата на опазването на здравето, че доктори и медицински сестри да не бягат от България.

7. Да създадат по този начин всички публични системи в България, че никой да не желае да бяга.

8. Да развият системите за обществени грижи, с цел да се окаже същинска поддръжка на децата с увреждания и техните родители.

9. Да вършат непрекъснати осведомителни акции за правата на децата.

10. Да се опълчват изрично на опитите на популисти и сектанти да ни върнат в средновековието.

11. Да спрат да си назначават роднините в разнообразни администрации.

12. Да създадат най-накрая тази административна промяна.

13. Да създадат система от данъчни облекчения за всеки, който желае да подарява за обществени дела.

14. Да закрият Управление безопасност и охрана (Пето управление н. Ааа, НСО, де, все ги греша...

15. Да одобряват реален държавен бюджет, а не целеустремено да си оставят няколко милиарда за безотговорно разпределяне в последните дни на всяка година.

16. Или в случай че годината е била толкоз добра, че има непредвиден остатък, да създадат процеса по приоритизиране по-прозрачен.

17. Да се опълчват на желанието за връщане на " държавно ръководство " на значими предприятия в разнообразни публични браншове. Миналата година ни глобиха 150 милиона лв. за газов монопол. Тази година Перник разгласи бедствено състояние без вода. За следващата година се приказва за " национализиране " на Софийска вода.

18. Да обезпечат в действителност самостоятелна правосъдна система, която няма да се поколебае да проверява политици и техните дейности. Като да вземем за пример кой беше отговорен за разсипването на Фонда за лекуване на деца.

19. Да отстранен остарелите разпореждания, в които се не разрешава да се загатват имена на компании и търговски марки в ефир. Иначе е малко лицемерно - ръчкат компании да подаряват, само че не разрешават да им се споделя името в народен ефир.

20. Да не вършат тъпи акции по какъв начин ще връщат българите от чужбина, а просто да създадат тук като там и по този начин никой няма да желае да бяга.

21. Изобщо да създадат по този начин публичните системи, че акциите за събиране на капачки да не са за жизненоважна здравна инсталация, а за облагородяване на зелените площи, да вземем за пример.

Това са единствено някои от нещата, които биха могли да вършат българските политици. Ама не желаят. По-добре им е да се снимат до хора, които подаряват...
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР