Българската икономика се представя доста добре. България е един от

...
Българската икономика се представя доста добре. България е един от
Коментари Харесай

В година на кризи: Как се представя България на политическия и икономическия терен


„ Българската стопанска система се показва сносно. България е един от най-големите експортьори на трите най-важни военновременни артикули – зърно, електричество и оръжие. Това дава добра основа “, разяснява в предаването „ Лице в лице “ икономистът Евгений Кънев.

„ България има, в случай че щете вярвайте, едни от най-хубавите макроикономически индикатори в Европа – един най-ниските задължения, едни от най-ниските лихви и това не е единствено от последните месеци “, добави той.

Снимка: Редакторски екип


Кънев посочи, че неналичието на постоянно държавно управление и стабилно Народно заседание бави провеждането на нужни промени като правосъдната.

В студиото на „ Лице в лице “ политологът Слави Василев уточни, че политическите партии към този момент се готвят за идващите избори.

„ Правителство се подписвам, че няма да има. Ако има с третия мандат, хоризонтът му ще е кратковременен “, безапелационен е той.

Снимка: Редакторски екип


„ Служебни държавни управления ще продължат да ръководят. Аз желая да подчертая, че те не са безконтролни. Вече има синхрон сред едно Народно заседание и служебния кабинет на Радев, с цел да покажем, че институциите работят, макар, че това е спешният режим “, добави Василев.

„ Българите ще привикват със служебни кабинети, назначени от президента, които могат да си спомагат с едно Народно заседание по много сполучлив метод “, заключи той.

Евгений Кънев и Слави Василев влязоха в спор за решението за военната помощ, която България ще даде на Украйна. Какви причини изложиха двамата анализатори – вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР