Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) прогнозира 20-30% скок на

...
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) прогнозира 20-30% скок на
Коментари Харесай

Ресторантьорите ще вдигнат цените с 20-30% след връщането на ДДС

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) предвижда 20-30% скок на цените в заведенията за хранене след връщането на 20% Данък добавена стойност. Това съобщи Атанас Димитров, ръководител на БХРА, в изявление за бТВ.

„ Цените ще се вдигнат сензитивно, тъй като с цел да има облага, би трябвало да има оборот, а по този начин ще спадне потреблението. С 20-30% скок на цените, би трябвало да се пренасочат средства в труд “, изясни Димитров.

Той акцентира, че ресторантьорският бизнес е извънредно сериозен и характерен. „ Данък добавена стойност е един индиректен налог, само че в някои случаи в стопанската система минава в директен. Това е един от главните причини за изсветляване на бизнеса ни “, сподели Димитров.

Според него страната има значителен интерес от ресторантьорския бранш. „ Намалявайки Данък добавена стойност за нашия бранш, се усилиха социално-осигурителните прагове и МРЗ с 200 лева Отправям зов към политиците и да им напомня, че това е визитната картичка на България пред света “, съобщи Димитров.

Според икономиста Калоян Стайков, повишаването е безусловно основателно. " Този бранш доста елементарно трансферира нарастване на цени, получаваше обезщетения за цени на тока, диференцирани ставки ", напомни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР