Българската група Б.Т.Р. е икона на рок музиката у нас.

...
Българската група Б.Т.Р. е икона на рок музиката у нас.
Коментари Харесай

Б.Т.Р. ЗА МУЗИКАТА, ПРИЯТЕЛСТВОТО И ПРЕДСТОЯЩОТО ЛЯТО

Българската група Б.Т.Р. е икона на рок музиката у нас. Групата е подарила на почитателите си някои от най-емблематичните рок части в България. Съвсем скоро музикантите ще отбележат 30-тата си годишнина като група. По този мотив беседваме с тях и им задаваме любопитни въпроси – за миналите 30 години, за вдъхновението, любовта към музиката и другарството посред им. Разбира се, не пропуснахме да ги попитаме и за идните им летни изяви. Вижте по-долу какво ни описаха Б.Т.Р.

Догодина групата ви Б.Т.Р. – такава, каквато я познаваме през днешния ден, ще отпразнува цели 30 години от основаването си. Каква е тайната за едно толкоз дълго и сполучливо взаимно творчество? Какво продължава да ви държи дружно?

Любовта към музиката. Това, че сме съидейници – всички ние градим името Б.Т.Р. и тази концепция ни държи дружно. Същевременно сме виновни един към различен, към групата и почитателите. Не на последно място е фактът, че сме другари.

Поглеждайки обратно към тези 30 години, кой е най-скъпият ви взаимен спомен като група?

Има доста събития в нашата история, с които можем да се гордеем, само че решението да вършим музика на български език е най-важният миг. Завършването и издаването на всеки наш албум основава подобен спомен, както и задоволство за нас от свършената работа - и като актьори, и като хора.

В края на предходната година издадохте 13-тия си албум, наричан „ Пъзел “, а при започване на 2022 година представихте формалния клип към песента, носеща същото име. Наско показа, че парчето е отдадено на същинското другарство и на тези житейски избори, които са част от пъзела, наименуван живот. Как пристигна вдъхновението за основаването на песента?

Това е първата ария, която създадохме по време на пандемията. За нас това беше време за размисъл и равносметка и по някакъв метод откри изражение в тази ария. Песента е отдадена на Петър Лисицов-Пешо Пърпъла, който е наш дълготраен другар. С него ни свързва любовта ни към рока и някои човешки полезности като преданост, почтеност, отговорност.

Б.Т.Р. има неповторим жанр, на който не изневерява. Парчетата ви носят същински рок заряд. Ако обаче би трябвало да посочите една обичана ваша ария, която изпълнявате онлайн с изключително огромно наслаждение, коя би била тя?

Всеки от нас има друга обичана ария, да вземем за пример Наско харесва „ Никога преди “, Илиян – „ Легенда “, Иван – „ Някога “ и Славчо – „ Пъзел “.

Какви са проектите на групата за лятото? Включват ли те музикални изяви и срещи с феновете ви?

В момента тече националното ни турне, което включва 30 града и това е програмата ни до края на август. Щастливи сме, че представяме новия си албум и той се радва на страхотна реакция от публиката.

Б.Т.Р. ще бъде част от най-очаквания летен фестивал у нас -. Фестът ще се организира от 30 юни до 2 юли и ще даде опция на публиката да посрещне Джулай морнинг дружно с обичаните си реализатори на Морска гара Бургас. Какви са упованията ви за фестивала и в какво въодушевление заминавате за морския град?

В Бургас постоянно са ставали страхотни концерти! Очакваме доста аудитория, хубава музика и положителна сила. И не на последно място този фестивал е една страхотна самодейност, която събира феновете на качествена музика и затова заема изрично място в културния живот у нас.

дава обещание да бъде един от най-мащабните фестове за годината. Той ще събере на едно място реализатори от разнородни музикални жанрове, измежду които Ъпсурт, Горан Брегович и Оркестъра за сватби и погребения, Керана и Космонавтите, DJ Mascota и още доста други. Какво е чувството да изпълняваш онлайн пред толкоз огромна навалица и да бъдеш част от един по този начин пъстър музикален празник?

Хубаво е, когато виждаш по какъв начин музикантите дават най-хубавото от себе си и получават съответстващия отговор от публиката. Пожелаваме триумф на екипа на фестивала и едно прелестно лято за почитателите на музиката!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР