Българската гимнастичка Боряна Калейн даде интервю за предаването Арена спорт,

...
Българската гимнастичка Боряна Калейн даде интервю за предаването Арена спорт,
Коментари Харесай

Боряна Калейн: Готова съм за Европейското първенство, надявам се да покажа максимума от себе си

Българската гимнастичка Боряна Калейн даде изявление за предаването " Арена спорт ", в което показа упования си за идното Европейско състезание, което стартира единствено след няколко дни в Тел Авив, Израел.

Всички фенове на художествената гимнастика пък ще могат да проследят представянето на Боряна Калейн и останалите български гимнастички онлайн в ефира на Българска национална телевизия 3 сред 16 и 19 юни .

По нейни думи Калейн се намира в добра форма и не се тормози, макар че потегля с голяма поръчка за шампионата.

" Не ме тормози, че потеглям с голяма поръчка. Отговорно съревнование, несъмнено. Няма по какъв начин да потегли без упования. Аз обаче знам доста добре опциите си, в добра форма съм, имам съперници съчетания и желая да ги покажа. Готова съм за тазгодишното европейско състезание. Най-голямата конкуренция сега ще бъдат Италия и Израел. Мисля, че най-важното ще бъде кой е най-подготвен и кой по какъв начин си показа съчетанията. Може всички да сме в доста добра форма, само че момент нехайство и допускане на неточност може да бъде съдбовно ", показа сребърната медалистка от миналогодишния шампионат на Стария континент.

Боряна разяснява и по какъв начин ѝ се е отразила персонално на нея смяната в правилника за съчетанията от новия сезон.

" В началото ми беше доста мъчно да навляза в новия устав, тъй като се разграничава по много критерии от предходния. Беше ми мъчно да се настроя по отношение на новите правила, които се изискват в гимнастиката, само че към този момент съм в доста добра форма. Надявам се да покажа максимума си ", съобщи българската гимнастичка.

Родната прелест разкри пред нашата камера още дали си има обичано комбиниране.

" Миналата година щях да кажа бухалките, тъй като аз обичам да предизвиквам. Не обичам да съм като останалите гимнастички. В момента обаче не мога да кажа, че имам обичано комбиниране, тъй като и четирите са ми драговолно. Всички те съумяха да ме изкарат от зоната ми на комфорт и в същото време се оказа, че ми харесват доста като темперамент на мен самата. Те наподобяват доста на тази част от мен, която множеството хора не познават ", показа Калейн.

Накрая Боряна Калейн насочи взор и към идното през септември Световно състезание у нас, споделяйки, че е отговорно да играеш пред родна аудитория.

" По-отговорно е да се играе пред родна аудитория. Не мога да кажа, че е елементарно, тъй като цялата зала чака от теб да постигнеш нещо, само че пък е и доста прелестно, когато си дал всичко от себе си и нещата завършат добре ", приключи Боряна Калейн, която има сребро от шампионата на планетата в отборната конкуренция от 2019 година, когато хазаин на шампионата още веднъж беше София.

Автор: Моника Симеонова

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР