Българската фотографска академия (Before Creating Academy) обяви официално партньорство с

...
Българската фотографска академия (Before Creating Academy) обяви официално партньорство с
Коментари Харесай

BECA обяви партньорство с най-голямата фотографската агенция в света Magnum Photos

Българската фотографска академия (Before Creating Academy) разгласи публично партньорство с най-голямата фотографска организация в света.

Голямата вест във фотографските среди у нас идва с оповестяването на тридневен уъркшоп, който ще се организира у нас през ноември.

Водеща фигура на събитието ще е английският документален фотограф Оливия Артър. Артър е и някогашен ръководител на организацията.

Magnum Photos е учредена е през 1947 година в Париж от фотографите Робърт Капа, Дейвид " Чим " Сиймор, Мария Айснер, Анри Картие-Бресон, Джордж Роджър, Уилям Вандиверт и Рита Вандиверт. Оттогава до през днешния ден организацията извървява дълъг път, изпълнен с исторически фотографии, които са уловили и овековечили едни от най-значимите събития на ⅩⅩ век.

Днес Magnum Photos е най-популярната фотографска организация с офиси в Ню Йорк, Париж и Лондон. Тя дава благоприятни условия за срещи и образования с фотографите в мрежата на Magnum. Програмата Magnum Learn работи в съдействие с институции по целия свят, с цел да основава разнообразни просветителни благоприятни условия.



© Оливия Артър

BECA има за цел да уголемява образната просвета и творчеството във фотографията у нас. За академията това партньорство е огромно самопризнание и опция да насърчи надарени фотографи в България посредством поредност от уъркшопи със световноизвестни експерти в региона.

Международното съдействие с Magnum също по този начин ще направи допустимо разширението на мащаба и обсега на самодейностите на BECA, включващи по-широка публика.

Предстоящото образование ще подчертава върху спецификите на програмата " Visual Storytelling ". Оливия Артър персонално ще избере 12 участници от целия свят, които ще имат опция да се включат в уъркшопа. BECA ще обезпечи стипендия на един от своите курсисти, с цел да поддържа българското присъединяване. Между 5-ма от най-изявените фотографи на академията Оливия Артър ще избере един, който ще бъде подсилен финансово от BECA и ще вземе присъединяване в уъркшопа.

Формата за кандидатстване и повече информация за образованието можете да намерите.

„ Развълнувани сме да си партнираме с академията BECA и да организираме първия си взаимен тридневен уъркшоп с фотографа на Magnum - Оливия Артър в София, България. Като фотографска организация с учебен отдел, ние сме мощно ангажирани да работим с фотографи по целия свят и се радваме да създадем нашето първо партньорство и работилница в България. "



© Оливия Артър

,,За нас това партньорство е голяма крачка, за която мисля, че сме изцяло подготвени ”, споделя създателят на BECA Димитри Стефанов.

,,За съвсем три години от съществуването си BECA извървя дълъг път, само че има още доста пред нас. Това е и най-хубавото. Щастлив съм, че Magnum Photos имат вяра в това, което вършим и започваме нашето публично партньорство. Това е единствено един от огромните планове, които планираме за есента. Променяме се и това ще си проличи още през октомври, само че не мога да кажа повече. Продължаваме да вървим напред с подобаващия за нас метод - най-много старания, отношение и предпочитание да развиваме фотографията в България. ”, прибавя Стефанов.

Оливия Артър ще бъде у нас сред 3-и и 5-и ноември. Кандидатстването за образованието е отворено.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР