Българската енергийна система е поставена под изпитание. Трябва да искаме

...
Българската енергийна система е поставена под изпитание. Трябва да искаме
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Основната цел е да запазим позициите си като транзитьор на природен газ

Българската енергийна система е сложена под тестване. Трябва да желаеме дерогация, т.е. отклоняване от данните на Европейска комисия, това е от изключителна значимост за енергийната система на България, могат да бъдат наранени 100 хиляди души. Това съобщи в предаването  " Беновска пита "  министърът на енергетиката Теменужка Петкова. По думите й всяка една апаратура ще се бори сама за себе си, като приготви разбор. " Тези централи не могат да работят с различен вид въглища, всяка една смяна в енергийната мощ изисква време. Ресурсът в Маришкия басейн би трябвало да бъде употребен. Ще търсим поддръжка, общ метод и практики от Германия, Румъния, Словакия, Полша, които също гласоподаваха срещу ", добави Петкова.

Тя изясни, че класирането след търга за леден запас ще бъде оповестено идната седмица. " Процедурата за Регистъра на участниците е открита по време на служебното държавно управление. Топлоелектрическа централа Свищов има сложно позволение, само че не е обновено съгласно смяната на нормативната уредба. В състезанието има сигнали за присъединяване на горивни съоръжения, които не дават отговор на условията. Класирането би трябвало да дава отговор на всички законови условия ", изясни министърът.

" Разчитаме на закона. Персоналът на Топлоелектрическа централа Свищов е освободен. Имам уверението, че ще бъдат обезпечени нужните чиновници, макар че не могат да бъдат взети от улицата и да възпламенят котела. Законът ще бъде спазен. Няма нито една горивна апаратура, която да е над закона. При Топлоелектрическа централа Русе е в развой на преразглеждане на комплексното позволение ", добави Теменужка Петкова.

Министърът на енергетиката акцентира, че не по времето на ГЕРБ е бил спрян планът " Южен поток ". " 'Основната цел е да запазим своите позиции като транзитьор на природен газ. Малко над 110 милиона $ са приходите от пренос ", сподели още Теменужка Петкова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР