Българската държава е в процес на предефиниране на своите приоритети

...
Българската държава е в процес на предефиниране на своите приоритети
Коментари Харесай

Румен Радев: България е в процес на предефиниране на своите приоритети за нашите сънародници зад граница

Българската страна е в развой на предефиниране на своите цели и визията за контактите и помощта на нашите сънародници зад граница. Това сподели президентът Румен Радев при срещата с наши сънародници, които живеят и работят в Португалия, завършила късно нощес и която се организира в постройката на българското посолство. Той добави, че тази помощ не би трябвало да се лимитира единствено с поддръжката към българските църкви и културно-просветни сдружения, а и в подготовка, обществени и пенсионни права, както и налични транспортни връзки и добави, че президентската институция е отворена за предложенията и концепциите на нашите сънародници в България.

Тук имах срещи и ползотворни диалози с президента, ръководителя на Съвета и министър-председателя и всички са извънредно впечатлени от вас, сподели президентът. От метода, по който представяте нашата татковина, от триумфите, които постигате в най-различни области. Това е една извънредно добра препоръка за България, добави Радев. По думите на президента нашата общественост в България е най-добре интегрирана, сплотена и проведена.

С постигнатото в региона на просвета, образованието, инженерни действия и високите технологии, вие давате нужното доверие на държавното управление на Португалия и на локалния бизнес да влага в България, сподели президентът Румен Радев, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му доста наши сънародници са потърсили по-добро бъдеще зад граница, само че той е убеден, че където и да се намират те, остават вечно свързани с България. Той благодари на шефа на неделното учебно заведение в Лисабон Румяна Давидова и на отец Христов и акцентира, че посредством такива хора "България живее в Португалия ".

Със срещата с българските сънародници завърши двудневното посещаване в Португалия на президента Румен Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР