Българската авиация не е приземена, ние имаме такава. Не е

...
Българската авиация не е приземена, ние имаме такава. Не е
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Българската авиация не е приземена

Българската авиация не е приземена, ние имаме такава. Не е значимо с какъв брой самолета започваш борбата, а с какъв брой завършваш. Необходим е подробен разбор на характерностите и качествата за включването на "Рафал " в процедурата за нов изтребител. Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 някогашният началаник на защитата ген. Константин Попов.

По думите му системата на защитата страда отдавна.

"Когато купуваш аероплан, би трябвало да се отнасяш не като към играчка. Надявам се да имаме нов военен аероплан. Трябва да се влагат пари във въоръжените сили. "Грипен " не е неприятен аероплан, само че и Гърция и Турция имат F-16 ", добави ген. Константин Попов.

"Това не е изборът на Константин, или на Румен. При мен не са постъпвали сигнали за корупция. Надали F-35 е самолетът, който в този момент можем да си позволим ", добави ген. Константин Попов.

"Сделката за нови кораби е значима и е обвързвана с голям финансов запас - 820 милиона, тя не е финализирана. 2017 година приехме добър бюджет за Министерството на защитата – има пари за рационализация на армията, за курсанти, за нарастване на заплатите. Необходими са обаче средства възстановяване на изискванията на труд, за почитание към обособения човек. Казармата има позитивни аспекти, само че не би трябвало да възпитава българите ", сподели още ген. Константин Попов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР