Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори подкрепят затваряне, но при помощ от държавата


Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България поддържат концепцията за по-строги противоепидемични ограничения. В писмо до премиера и министъра на стопанската система обаче от двете организации упорстват за съответна помощ за сектора във времето, за което заведенията ще останат затворени. Това разгласи за стратегия „ Хоризонт “ на БНР Емил Коларов - ръководител на сдружението.

Той разгласи настояванията на сектора: „ Да се обезпечат 80% от заплатите на нашите чиновници според трудовите им контракти. Отделно желаеме разсрочване на отговорностите към бюджета, които са се натрупали след 13 март, след първото затваряне. Искаме мораториум върху заемите – и на главницата, и на лихвите, на физическите и на юридическите лица. "

Така притежателите на заведенията ще съумеят да запазят бизнеса си и работните места на своите чиновници, акцентира Емил Коларов.

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация оповестиха, че схващат потребността от предлаганите нови ограничения, макар че са пагубни за туризма.

В писмо до премиера Бойко Борисов оттова упорстват, с цел да оцелее секторът и заетите в него, служащите и бизнесът да бъдат подкрепени от страната.

От организацията напомнят, че в редица писма са предложили неведнъж страната да поеме разноските за заплати и осигуровки на чиновниците в затворени бизнеси, за помощ за разсрочване на банковите заеми, за обезпечаване на ликвидни средства, за финансова поддръжка, за разсрочване на отговорностите към общини и страна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР