Българската асоциация на водите (БАВ) се оказа пресечна точка на

...
Българската асоциация на водите (БАВ) се оказа пресечна точка на
Коментари Харесай

Черен октопод оплита водите в България по странна схема за десетки милиони!

Българската асоциация на водите (БАВ) се оказа пресечна точка на многопосочни фирмени ползи, от които всяка година се акумулират облаги за десетки милиони левове. Това стана ясно от следствие на Агенция БЛИЦ.

Проучване на медията ни сподели, че един от най-активните членове на БАВ инж. Николай Куюмджиев е продуктов управител във компания " Пайп лайф ", която се ръководи от Алекс Хайрабедян.

Семплата привидно компания е оплела пипалата си освен в Българската асоциация на водите, отпред на която е някогашният шеф на " Софийска вода " инж. Иван Иванов, само че е заела основна позиция в " Лабконсулт Плюс " ЕООД. Топлата връзка сред частната компания " Пайп лайф " и лабораторията с гръмко име е Александър Маринчев. Въпросното лице си е издействало добре платена позиция, от която показва продуктите на " Пайп лайф " във Велинград.

Същият този Маринчев съставлява " Пайп лайф " със знак за качество БАВ и в огромните градове София, Плевен и Благоевград.

Интересно по какъв начин е допустимо нито една държавна институция да не се самосезира за крещящия спор на ползи? Или може би авторитетната Българска асоциация на водите, която има безграничен достъп до парламентарните комисии по земеделие и екология, а и до няколко министерски кабинета, е разпънала великански чадър, с който може да бъде затрупан целия курорт Слънчев бряг!?

Според наши източници Хайрабедян желае да разшири позициите си във водния бранш освен със своя чиновник Маринчев, само че и с други пионки, които може да развърти по подобаващ метод директно преди старта на огромните планове по Оперативна стратегия " Околна среда ", която е финансирана от Европейския съюз и следва да раздаде на бенефициентите си над 2 милиарда евро - галактическа сума за която и да е страна по цялото земно кълбо!

Независимо от непознатата си фамилия, Хайрабедян е усвоил българските трикове, с които да се домогне до златния дъжд от Европейския съюз. На този стадий не е ясно дали Хайрабедян е уведомил действителните притежатели на австрийската компания за дейностите си, само че е кристално ясно, че той желае да сътвори голяма мрежа от хора във водния отрасъл, с които да си обезпечи апетитни публични поръчки за милиони евро.

Едва ли е инцидентен фактът, че ръководената от него компания е спонсор на " Лабконсулт Плюс " ЕООД - лабораторията, в която се изпитват множеството материали на конкурентните му компании. Подозрение буди събитието, че въпросната лаборатория играе ролята на преграда, когато става въпрос за резултати от проби на материали на компании, които не могат да се похвалят с голямото въздействие на " Пайп лайф " в региона на неправителствения воден бранш.

Още по-скандалното в тази ситуация е, че БАВ изисква тестването на материалите да става не къде да е, а в " Лабконсулт Плюс "!

Оперативна стратегия " Околна среда " започва единствено след няколко месеца, а Хайрабедян към този момент обикаля етажите на съществени държавни институции и изкусно пуска " кукички " с контактите си във властта и контролните органи на страната, евентуално с цел да си издейства спомагателна индулгенция. Едва ли Австрийското посолство би погледнало с положително око, в случай че на следващия ден се окаже, че името му е намесено спекулативно и по-късно попадне във въртоп от кавги по печалния образец на един различен някогашен шеф - този на " Топлофикация - София " Валентин Димитров-Вальо Топлото. Въпросният служител безочливо парадираше с контактите си с легацията във Виена, само че по-късно освен й донесе неприятна популярност, само че и самичък влезе в пандиза за близо 5 години.

Българската страна също би трябвало да е нащрек и да гледа с изключително внимание на метода, по който се разпределят парите от Европа! За да не бъдем посочени още веднъж като образец за корупция и подмолни ползи!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР