Българската армия е в добро състояние, посрещаме празника с удовлетворение

...
Българската армия е в добро състояние, посрещаме празника с удовлетворение
Коментари Харесай

Първите Ф-16 ще дойдат у нас в първото тримесечие на 2025 г., каза министърът на отбраната

" Българската войска е в положително положение, посрещаме празника с задоволство от постигнатото, защото всички проекти и подготовки са извършени, дежурствата се носят, въздушния и морският суверенитет е обезпечен от Въоръжените сили ". Това съобщи пред Българска национална телевизия служебният министър на защитата Атанас Запрянов.

Модернизацията на армията е в ход и хората виждат бъдещето с нови самолети, бойни машини и кораби, уточни той.

" Тази година няма церемониал, тъй като 6 май съответства с Възкресение и според религиозната и национална традиция даваме приоритет на великденските празници, Въоръжените ни сили да бъдат в фамилна среда ".

Първите изтребители Ф-16 ще дойдат у нас в първото тримесечие на 2025 година, защото тази есен водачи ще се образоват на тях в Съединени американски щати. Следващата година ще получим и новите машини " Страйкър ".

" Ако следващата година има церемониал, уповавам се да има мотив, може да летят и първите Ф-16 ", сподели министърът.

Увеличението на заплатите в армията е умно държавно решение и висока оценка на Народното събрание за Въоръжените сили, счита Запрянов.

" Финансовият инструмент е значим, само че не е задоволителен. Сега отговорността ляга върху политическото управление на Министерството на защитата, военното управление, да разработим и други механизми, които да създадат военната специалност привлекателна ".

Недокомплектът е най-тревожен в Сухопътните войски и по-специално в главните ни бойни бригади, които според новите условия на НАТО би трябвало да поддържат висока степен на подготвеност.

Няма директна военна опасност за България, безапелационен е Запрянов.

" България е на кръстопът на Източния фланг на Алианса, затова за нас заканите са същите като за Румъния, Полша, балтийските страни. Затова има ситуирани сили на НАТО на целия източен фланг. За 75 години НАТО е посочило увереност и подготвеност да отбранява територията си ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР