Русе отбелязва своя празник и Гергьовден с разнообразна програма.С поредица

...
Русе отбелязва своя празник и Гергьовден с разнообразна програма.С поредица
Коментари Харесай

Русе заедно отпразнува Деня на храбростта

Русе отбелязва своя празник и Гергьовден с разнообразна стратегия.



С поредност от събития под надпис „ Русе дружно “ крайдунавският град отбелязва своя празник, втория ден от Великден и Гергьовден през днешния ден.







6 май стартира с литургия в храм „ Св. Георги “. В постройката на Общината се организира и церемонията по почитане със званието „ Почетен жител на Русе “, което получи дългогодишният началник на един от най-хубавите боксови клубове в страната БК „ Русе “ Илия Сяров.











По-късно пред Паметника на Сръбско-българската война имаше публична гала по случай Деня на храбростта и българската войска. Гости на нея бяха и представители на локалната власт на прилежащия румънски град Гюргево, който също през днешния ден отбелязва своя празник. В памет на починалите за отечеството ни войни бе отслужена заупокойна молитва и признателен молебен във връзка Деня на храбростта от Негово Преосвещенство Главиницкия свещеник Макарий, викарий на Русенския митрополит Негово Високопреосвещенство Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия.

През целия ден входът за експозициите в Регионалния исторически музей, Екомузея и Художествената изложба е свободен, а в Библиотеката може да бъде открит портрет на Русе, заключен в пощенски картички. На разнообразни местоположения жителите и гостите на града могат да: усетят „ Русе в кутия “; да се научат да вият Гергьовски венци; да се включат в хоротека или да се насладят на гения на децата от НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “ и ВГ „ Слънце “. По централната ул. „ Александровска “ могат да бъдат видени анимация на кокили, акробатично шоу, пътуващите артисти от Държавен куклен спектакъл - Русе и професионално фотозаснемане от русенски фотографи.





Младежкият парламент към Общински юношески дом беше подготвил и вълнуващо „ Търсене на русенски съкровища “, а безвъзмездни туристически разходки се организират от професионалните гидове на Ruse Summer Tour. За феновете на рисковите спортове има и скокове с бънджи от Гредовия мост. Поредицата от събития приключва с огромен концерт на група D2 с присъединяване на Дичо Христов и Деян Каменов-Дидо и празнична заря.

Автор: Андрей Кючуков


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР