Българската армия е пример и опора на цялото общество. Тя

...
Българската армия е пример и опора на цялото общество. Тя
Коментари Харесай

Министър Заков и адмирал Ефтимов наградиха военнослужещи в чест на 6 май

Българската войска е образец и опора на цялото общество.

Тя запази обичайните воински полезности и добродетели като родолюбие, безрезервност и смелост. “ Това сподели през днешния ден, 5 май, министърът на защитата Драгомир Заков, на гала по награждаване на военнослужещи и цивилни чиновници по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската войска. Отличията се дават за реализирани високи резултати в активността, упоритост и резистентност при осъществяване на служебните отговорности и поставените задания, дейна работа за издигане престижа и развиването на Въоръжените сили и принос към защитата на страната.

Министър Заков благодари на наградените за високия професионализъм, проявяван при решение на дилемите по защитата на страната, в отбрана на нейната сигурност, в присъединяване в интернационалните задачи и при осъществяването на действия в помощ на българските жители. “Нека Свети Георги да ви пази. Да ви вдъхва вяра, да ви дава мощ и воля във всяка борба и да ви оказва помощ във всяко начинание ”, пожела министър Заков.

За реализирани високи резултати при осъществяване на служебните отговорности и принос към защитата на страната награди връчи и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. „ Наградите към военнослужещите и цивилните чиновници постоянно са били алегорични, само че не е алегорична нашата благодарност, оценка и отношение към вас. Положихте доста старания в сериозна година, обрисуват се и нови провокации. От началото на рецесията изпълняваме мероприятия по нараснала зоркост, усилиха се дежурствата, натоварването и изключителният труд, а от 2 седмици сме и на границата “, съобщи адмирал Емил Ефтимов.

Той уточни, че в актуалната мощно променена среда на сигурност след войната в Украйна от ден на ден се убеждаваме, че положението на мира има своята цена. „ Цена, която в доста огромна степен се показва в поддържането на въоръжени сили, способни да водят бойни дейности в модерни условия. Основата на това са хората в защитата “, безапелационен бе адмирал Ефтимов.

В слово-отговор полковник Христо Христов, заместник-началник на щаба по интервенциите в Съвместното командване на силите, благодари от името на наградените. „ В тези сложни времена, когато ситуацията в Европа е неспокойна ние – българските войни изпълняваме с чест, дълг, възприятие на отговорност своите отговорности и сме подготвени да дадем всичко от себе си, с цел да имаме една самостоятелна, свободна и обединена България “, безапелационен беше полковник Христов.

На церемонията участваха членовете на политическото и военното управление на Министерството на защитата и висши офицери от Българската войска.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР