Българската академия на науките съвместно със Съюза на учените в

...
Българската академия на науките съвместно със Съюза на учените в
Коментари Харесай

БАН ще отбележи Деня на народните будители

Българската академия на науките взаимно със Съюза на учените в България ще означи Деня на националните будители с тържествено заседание. Събитието ще се организира на 1 ноември, от 11:00 часа, в зала „ Проф. Марин Дринов “ на Българска академия на науките и ще се предава онлайн на.

(Линк към събитието )

Празнично слово ще произнесе доцент доктор Елка Трайкова, теоретичен секретар на Българска академия на науките в направление „ Културно-историческо завещание и национална еднаквост “. Академично слово на тематика „ Жените в науката “ ще показа проф. Румяна Прешленова, шеф на Института за балканистика с Център по тракология на Българска академия на науките.

По време на тържественото заседание ще се състои гала по връчване на награди на Съюза на учените в България (СУБ). Отличията за значими научни достижения в докторски дисертации – учени до 35 год. и за високи научни достижения 2021 година ще разгласи проф. Диана Петкова, ръководител на СУБ.

В Деня на националните будители Централната библиотека на Българска академия на науките ще показа галерия от поредицата „ Периодика и литература “ – първи опит за изцяло научно проучване на литературния периодически щемпел от Освобождението до 1944 година Изданието е богат източник на непознати обстоятелства от българската културна история.

Събитието ще се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР