Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира случаи на

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира случаи на
Коментари Харесай

БАБХ осуети продажба на незаконни пестициди онлайн

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) установи случаи на незаконно предложение на неразрешени на територията на Република България артикули за растителна отбрана (ПРЗ), с етикети на непознати езици, в известен уеб страница за онлайн търговия, оповестяват от пресцентъра на БАБХ. Агенцията предприе ограничения и уведоми публично шефа на уеб страницата. В резултат на бързите дейности на организацията противозаконните разгласи бяха деактивирани, а продажбата осуетена.

Според БАБХ показаната по този метод информация съставлява реклама и търговия на неразрешени ПРЗ, която е подвеждаща за потребителите и е в прорез със Закона за отбрана на растенията. Тя крие опасности и неподходящи последици, свързани със здравето на индивида, замърсяване на почвите и околната среда.

Българското законодателство изисква на пазара да се пускат единствено позволени артикули за растителна отбрана, в истински запечатани опаковки на производителя, с етикет на български език. Рекламата на ПРЗ се прави в сходство с изискванията на разрешаването му за стартиране на пазара и приложимост в Република България и би трябвало да съдържа информация за рестриктивните мерки при прилагане и предупредителните изречения и знаци.

Търговската активност с позволените за стартиране на пазара и приложимост пестициди е на регистрационен режим, като се записват както лицата, по този начин и обектите за търговия, за което се издава уверение от съответната Областна дирекция по сигурност на храните (ОДБХ).

Съгласно законодателството, търговията с ПРЗ се прави само в селскостопански аптеки или хранилища за търговия на артикули за растителна отбрана, споделиха още от БАБХ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР