Българска федерация спорт за всички организира за 29-ти път националната

...
Българска федерация спорт за всички организира за 29-ти път националната
Коментари Харесай

Световният ден на предизвикателството продължава в Ловеч, Плевен и Благоевград

Българска федерация спорт за всички провежда за 29-ти път националната спортна демонстрация Световен ден на предизвикването 2022, с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта, по „ Програма за развиване на спорта за всички “.

Проявата е част от Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население „ БУЛФАР’2021-2024”. Световният ден на предизвикването е акция от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

До момента при голям интерес минаха събитията във Велинград, Враца и Русе, а през днешния ден предстоят в късния следобяд конкуренциите в Ловеч, Плевен и Благоевград. На 19 май хазаин е Разград, на 27 май - Самоков, 29 май в Сандански е последното предизвикателство през този месец.

Национална акция Световен ден на предизвикването 2022 цели да насърчи и разпространява систематичните занимания с физически извършения и спорт и тяхната роля за здравето, положителната форма, работоспособността и дълголетието на хората, без значение от тяхната възраст, пол, обществен и здравен статус. В проявата могат да вземат присъединяване всички искащи, посредством упражняване на даден тип спорт или съответна двигателна интензивност най-малко 15 минути без спиране, според от личните физически благоприятни условия.

Предизвикателството е спортно събитие, което ще показа дружно обичайни и нови спортни дисциплини – футбол, баскетбол, бадминтон; доста групови занимания – аеробика, йога; както и напълно нови, набиращи известност спортове за дребни и огромни.

Участието на всички е гратис, като уредниците по места са планували и доста награди за спортуващите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР