Българката Йоана Бакърджиев, по-популярна с онлайн псевдонима си Wondering Yoana,

...
Българката Йоана Бакърджиев, по-популярна с онлайн псевдонима си Wondering Yoana,
Коментари Харесай

Българка и германка вървят от Пазарджик до Хасково пеш за благотворителна кауза

Българката Йоана Бакърджиев, по-популярна с онлайн псевдонима си Wondering Yoana, извървя 160 км пеш от Пазарджик до Хасково дружно с германката Франциска Хиехъс - TravelComic. Приключението, което Йоана документира като видео блог, е в поддръжка на потърпевшите от опустошителните трусове в Турция при започване на 2022 година.
Прочетете още
Походът на българката и германката е част от акцията на Франциска, която минава пеш 2400 км от Виена до Истанбул по пътя на Султана. Германката завърша сполучливо пътуването си в средата на юли и събира 20 хиляди евро, които подарява за създаване на къщи за потърпевшите от земетресенията.

Йоана споделя за своето пътешестване: „ С Франциска се запознахме през 2020 година. Тя е травъл влогър и е доста известна и обичана в Европа, с милиони почитатели. Когато разбрах, че ще минава през България като част от пътя ѝ от Виена до Истанбул, ѝ предложих да се включва и аз. Не подозирах какъв брой тежко ще е да вървиш 160 км, само че всяка минута си струваше. Най-ценното от това пътешестване беше среща с хората по пътя ни от Пазарджик до Хасково. “

Походът на Йоана и Франциска минава през красивите български кътчета като Куклен, Стамболийски, Пловдив, Асеновград, Брягово и Минерални бани. Йоана възнамерява и последващо пътешестване из България пешком или с велосипед, в поддръжка на българска идея.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР