Българката Пламена Миткова се класира за финала в дисциплината скок

...
Българката Пламена Миткова се класира за финала в дисциплината скок
Коментари Харесай

Пламена Миткова на финал в скока на дължина на европейското по лека атлетика до 20 г.

Българката Пламена Миткова се класира за финала в дисциплината скок на дължина на европейското състезание по лека атлетика за девойки до 20 години в Йерусалим, Израел.

Световната ни шампионка в същата възрастова група от Кали предходната година започва надпреварата с опит от 6.16 метра, при който обаче си остави сериозен ресурс при отскачането от дъската.

При втората си поява на пътеката Миткова поправя осъществяването си и се приземи на 6.40 метра, оставайки единствено на пет сантиметра от квалификационната норма в конкуренцията.

Това достижение обаче се оказа изцяло задоволително за българката, с цел да ѝ обезпечи 7-о място в пресявките, както и присъединяване във финала на дисциплината.

При последния си опит Пламена Миткова отхвърли да скача за да се запази за борбата на медалите. Решението ѝ вероятно е било повлияно и от обстоятелството, че 18-годишната ни състезателка страдаше от разтегнати връзки на глезена по-рано през това лято.

Другата ни представителка в квалификациите на скока на дължина Радина Величкова, за жалост, остана отвън финала на конкуренцията. Българката стартира с два несполучливи опита, а при третия реализира 5.98 метра, с който тя се подреди на 21-о място в общото класиране.

Това постави завършек на присъединяване на Величкова на шампионата в Израел, като най-важното за нея бе представянето ѝ в спринта на 100 метра, където едвам 15-годишната ни атлетка

Финалът в скока на дължина с присъединяване на Пламена Миткова ще се организира в четвъртък сутринта с начален час 9:15 българско време. Надпреварата ще може да наблюдавате НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР